Dilluns, 30 de setembre de 2024
hidroelèctriques

Més de 1.500 persones gaudeixen de la 1a edició d'«Elektra, la Festa de l'Aigua i la Llum»

Les 14 propostes culturals del festival, organitzat per l'Ajuntament de Tremp i Pirineus.watt, han exhaurit les entrades en gairebé tots els casos

Pallars Digital Tremp | 30 de setembre de 2024 a les 07:57
Recreació del míting La Crida de la mà de Comediants i les companyies de teatre de Tremp i l'Orfeó | Ajuntament de Tremp
Tremp ha celebrat amb èxit la primera edició d'Elektra, festa de l'aigua i la llum. El festival, que recrea l'arribada de La Canadenca al Pallars i la construcció de les centrals hidroelèctriques, ha aplegat més de 1.500 persones amb una programació variada que combinava propostes lúdiques i xerrades o visites històriques.

En total s'han programat 14 esdeveniments que han tingut una gran acollida entre el públic, i molts d'ells les entrades s'han exhaurit. L'Elektra, organitzada per l'ajuntament i l'associació Pirineus.watt, va començar divendres de forma espectacular amb l'espectacle de llum i dansa de la companyia Brodas Bros El ejército de la Luz.
 
El dissabte, el programa oferia una visita guiada per Tremp, a l'Espai Patrimonial de la Central de Talarn, una xerrada al celler El Vinyer sobre l'impacte de la fil·loxera, un monòleg de Carles Alcoy fent d'inspector d'immigració de l'època, la conferència de Sisco Farràs al nucli de Sant Adrià sobre les supervivents del Titanic i, finalment, un animat concert d'acordions amb Ribatònics.
 
 

Més de 500 persones al Míting La Crida de 1911

Aquest diumenge ha arribat el plat fort amb la recreació del Míting La Crida de la mà de Comediants i les companyies de teatre de Tremp amb l'ajuda de l'Orfeó. Més de 500 persones s'han acostat per gaudir de la proposta teatral que ens transportava al Tremp de 1911.

 

Un moment de la recreació històrica del Míting La Crida de 1911. Foto: Jordi Ubach


A banda d'aquest espectacle, més visites guiades, un altre monòleg, una xerrada del geògraf Arcadi Castilló sobre el paisatge d'abans, la saviesa de Xavier Moret parlant del Doctor Pearson i, com a cloenda, un concert d'orgue a la Basílica de Mare de Déu de Valldeflors.

L'Elektra ha estat rebut amb entusiasme per la ciutadania trempolina i pallaresa, un exercici de memòria col·lectiva per connectar-nos a un passat que no té tantes diferències amb el present. Una voluntat de divulgar des de la festa i l'objectiu de pujar l'autoestima a un territori que mereix propostes culturals de nivell. La segona edició ja comença a bullir al cap dels organitzadors.
 

Sisco Farràs fent una conferència al poble de Sant Adrià. Foto: Ajuntament de Tremp

 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació