Dilluns, 30 de setembre de 2024
cinema

El Tabaca Film Fest premia «Aunque es de noche» en una edició inaugural amb més de 400 assistents

Un dels actes més destacats ha estat el col·loqui sobre mitologia, literatura i cinema amb Jesús Rosán, Inés Macpherson, Xavier Català i Ignacio Acconcia

Pallars Digital Vall de Cardós | 30 de setembre de 2024 a les 10:33
Foto final amb els premiats, l'organització i els patrocinadors del festival | Ajuntament de Vall de Cardós
El Tabaca Film Fest, el festival de cinema mitològic dels Pirineus, ha tancat la seva edició inaugural amb més de 400 assistents a les projeccions dels curtmetratges finalistes i al voltant de 1.000 en el conjunt d'activitats programades.

El guanyador d'aquest primer Tabaca ha sigut el curtmetratge Aunque es de noche, de Guillermo García, una ficció nocturna situada a la Cañada Real. D'altra banda, el jurat ha atorgat la menció especial a Pesudo, de Miquel Díaz, una inquietant ficció sobre la soledat.
 

Entrega del Premi Biterna a Caçadors de Bruixes. Foto: Ajuntament de Vall de Cardós

 
Mentrestant, el Premi Biterna ha sigut per a Caçadors de Bruixes, d’Ignacio Acconcia, que explora la caça de bruixes a les Valls d’Àneu. Finalment, el premi del públic se l'ha endut el curtmetratge Els amants, de Joan Vives, una història d’amor a la vora del mar del País Valencià.

Durant el festival també ha tingut lloc el col·loqui sobre mitologia, literatura i cinema amb Jesús Rosán, Inés Macpherson, Xavier Català i Ignacio Acconcia, director de Caçadors de Bruixes, que juntament amb Gregori i Caterina, de la pallaresa Laura Piqué, han estat les produccions de més proximitat finalistes projectades.
 

Equip de Gregori i Caterina, dirigit per la pallaresa Laura Piqué. Foto: Ajuntament de Vall de Cardós

 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació