Dimarts, 1 d'octubre de 2024
habitatge

Tensió a Rialp per un bloc de pisos okupat per un grup d'activistes

Els Mossos d'Esquadra han obert diligències després d'intentar accedir a l'immoble, mentre que els propietaris denunciaran l'okupació

Pallars Digital Rialp | 1 d'octubre de 2024 a les 10:32
L'immoble ocupat es troba a l'avinguda del Riu | GSV
Un bloc de pisos okupat a Rialp està generant moments de tensió entre autoritats i activistes en defensa del dret a l'habitatge. Segons les primeres informacions, una vintena de persones estan tancades -almenys des d'aquest dilluns- en un immoble de l'avinguda del Riu. L'organització l'Aixeta, col·lectiu que reivindica l'okupació, assegura que el bloc ha estat "alliberat de les mans de la Sareb" (el conegut com a banc dolent).

Tanmateix, en declaracions a Pallars Digital, l'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, ho ha desmentit, afirmant que l'edifici és d'un promotor immobiliari i no de la Sareb. Així mateix, Sabarich exposa que l'ajuntament és propietari d'uns baixos de l'immoble -on actualment hi ha la llar d'infants Matxicots- i de dos places de pàrquing.
 
Sabarich ha volgut manifestar el malestar i la preocupació de les famílies dels infants i dels veïns per l'okupació dels pisos, situats just a sobre del centre educatiu. En aquest sentit, l'alcalde apunta els habitatges no tenen serveis bàsics, com aigua o llum, ni tampoc cèdula d'habitabilitat, i tem que els okupes podrien punxar la llum de l'equipament.
 
Aquest dilluns, dia en què possiblement es va produir l'okupació, l'ajuntament va avisar els Mossos d'Esquadra, que van intentar entrar al bloc de pisos. Tal com han confirmat a aquest diari fonts de la policia catalana, com que no els agents van poder accedir-hi es van obrir diligències i es va redactar un informe, que ha estat derivat a l'autoritat judicial.

Així mateix, des de Mossos informen que part de l'immoble es troba destrossat, amb les portes trencades i algunes d'elles -presumiblement on hi ha les persones ocupants- tancades per dins. Mentrestant, aquest dimarts al matí l'Ajuntament de Rialp ha presentat una denúncia, "una acta de manifestació", segons Gerard Sabarich, on des del consistori s'exposa la preocupació davant dels fets.
 
D'altra banda, tal com ha confirmat l'alcalde, el promotor propietari dels pisos també té la intenció de presentar una denúncia, que seria el pas previ a l'ordre de desallotjament.

Gerard Sabarich ha explicat que el consistori és "sensible al problema de la manca d'habitatge" al municipi i al Pallars Sobirà, però apunta que en aquest cas "no es tracta d'una família vulnerable" que vol ser desnonada. "S'ha entrat per la via directa", exposa. Aquest diari ha intentat contactar amb membres de l'Aixeta, de moment sense èxit.

 Estem treballant per ampliar aquesta informació


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació