Dimecres, 2 d'octubre de 2024
alta tensió

La plataforma contra la MAT del Pallars presenta un contenciós administratiu contra el nou traçat

L’entitat al·lega que “no es pot esperar més” i demanen als ajuntaments i associacions que vulguin sumar-s’hi que prenguin una decisió al respecte

Pallars Digital Pallars | 2 d'octubre de 2024 a les 08:41
Una torre elèctrica al Pallars Jussà en una imatge d'arxiu | TGE
La Plataforma Unitària contra l'Autopista Elèctrica ha decidit presentar un contenciós administratiu contra la línia de molt alta tensió (MAT) del Pallars impulsada per Forestalia. L'entitat al·lega després de la seva assemblea que "no es pot esperar més", i demana als ajuntaments afectats i a les associacions que vulguin sumar-s'hi que prenguin una decisió al respecte.

L'autopista elèctrica Valsalada-Laluenga-Isona, recordem, passaria pels municipis pallaresos de Castell de MurGavet de la ConcaIsona i Conca Dellà i Tremp. L'octubre de 2023, i juntament amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà, van interposar recursos d'alçada contra la línia. Al fracassar aquesta via, tots quatre també van optar per acudir als tribunals, però de moment, els contenciosos estan -de moment- paralitzats.
 
Mentrestant, Forestalia va demanar modificar el traçat de la línia, que preveu ara trams soterrats a la banda pallaresa, concretament els que travessaria els rius Noguera Ribagorçana i Noguera Pallaresa. Una sol·licitud de modificació davant el Ministeri de Política Territorial que des de la plataforma contra la MAT qualifiquen d'"estratagema", i contra la qual també han decidit presentar noves al·legacions.

 
D'altra banda, els ajuntaments pallaresos estan a l'espera del posicionament del Govern de la Generalitat. En concret, s'ha de resoldre un recurs contra el projecte presentat pel Departament d'Indústria i Energia. En aquest sentit, l'alcaldessa de Tremp i delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, va assegurar en una entrevista amb Pallars Digital que l'executiu català "serà al costat dels ajuntaments".

Tanmateix, va apuntar que la MAT del Pallars és "una infraestructura amb una tramitació molt avançada". Paral·lelament, cal recordar que l'acord entre PSC i ERC per investir Salvador Illa incloïa el compromís d'oposar-se a aquests projectes elèctrics en territori català
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació