Dijous, 3 d'octubre de 2024
municipis

El vicepresident de la Diputació de Lleida demana aprovar l’Estatut de Municipis Rurals

Agustí Jiménez ha acompanyat a l’Associació de Micropobles de Catalunya en una reunió de treball al Parlament

Pallars Digital Pallars | 3 d'octubre de 2024 a les 09:32
Jiménez reunit al Parlament amb membres de l'Associació de Micropobles | Diputació de Lleida
El vicepresident de la Diputació de Lleida i alcalde de Torre-serona, Agustí Jiménez, s’ha reunit aquest dimecres amb l’Associació de Micropobles de Catalunya i diputats del PSC-Units per avançar per tal de demanar l'impuls de l’Estatut de Municipis Rurals

Agustí Jiménez ha reblat que "és necessària l’aprovació d’aquesta llei perquè és un eix vertebrador que mantindrà l’equilibri territorial i dotarà d’aquest reconeixement els micropobles". A més, el vicepresident ha afegit que "és imprescindible la seva aprovació per planificar les polítiques d’equilibri, la cohesió territorial i garantir l’arrelament de les persones que viuen als municipis rurals".
 
L’Estatut de Municipis Rurals inclou mesures com deduccions fiscals o incentius per fomentar l’ocupació, l’habitatge o la creació d’un portal únic per reduir la càrrega burocràtica. El Projecte de llei de l'Estatut va ser aprovat durant la passada legislatura pel Govern de Pere Aragonès, i ara només resta que el Parlament li doni llum verda perquè sigui una realitat.
 

Tot el Pallars inclòs excepte la ciutat de Tremp i la Pobla

El text final inclou tots els municipis del Pallars, amb les excepcions de la Pobla de Segur i la ciutat de Tremp, tot i que els nuclis agregats de la capital del Jussà sí que hi són presents. Entre les mesures que incorpora hi ha la proposta de deduccions fiscals per trasllat de residència a un municipi rural o per la compra o lloguer d’un habitatge; la rebaixa de l’impost sobre transmissions patrimonials o l’augment entre un 10 i un 15% de les ajudes al Fons de Cooperació local de Catalunya.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació