Diumenge, 6 d'octubre de 2024
Esports

Es compleixen 25 anys del debut oficial de Carles Puyol amb el Barça

El 2 d’octubre de 1999 el poblatà va saltar al camp amb el primer equip a Valladolid

Tomàs Garcia Espot La Pobla de Segur | 3 d'octubre de 2024 a les 10:28
Carles Puyol debutant a Valladolid el 2 d'octubre de 1999 | FCB
Aquest dimecres s'han complert 25 anys del debut oficial de Carles Puyol amb el Barça. Era el 2 d'octubre de 1999 i l'escenari l'estadi José Zorrilla de Valladolid. El poblatà saltava al camp com a lateral dret al minut 56, en substitució de Simao Sabrosa. Els blaugranes acabarien guanyant amb dos gols de Patrick Kluivert, i des d'aleshores la carrera de Puyol no pararia d'ascendir.
 
Carles Puyol havia arribat al Juvenil del Barça des del CF Pobla el 1995, amb només 17 anys. La temporada 1999-2000 va començar a la banqueta i aquell 2 d'octubre de fa 25 anys, tot i estar mig lesionat, l'aleshores entrenador Louis van Gaal li va donar una oportunitat. El poblatà no va decebre en el seu debut, firmant una gran actuació en defensa.
 

La premsa del dia després fent-se ressò del debut de Puyol. Foto: Hemeroteca Mundo Deportivo

 
A partir d'aleshores, l'entrenador holandès li va fer confiança i aquella temporada Puyol va acabar jugant 37 partits oficials, 24 de Lliga, cinc de Copa del Rei i vuit de Champions. El defensa no va trigar a ser un imprescindible, i l'any 2004 es convertia en capità del Barça i en un dels símbols de l'equip fins a la seva retirada 10 anys després.

 
A tall d'anècdota, l'entrenador que va preparar i en part també propiciar el seu fitxatge pel Barça, Jordi Mauri, dècades després torna a entrenar del CF Pobla, l'equip on va començar la brillant trajectòria de l'etern capità.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació