Divendres, 4 d'octubre de 2024
carreteres

Xoc entre el Govern i ERC per les encomanes de gestió de l’N-260

La consellera de Territori, Sílvia Paneque, defensa que les obres s’han desencallat conjuntament amb el Ministeri de Transports, mentre Sara Bailac critica que les inversions arriben molt tard

Pallars Digital Pallars | 4 d'octubre de 2024 a les 10:01
La senadora republicana Sara Bailac | ERC Alt Pirineu
Xoc entre el Govern català i Esquerra Republicana per les futures obres de millora de la carretera N-260. Tot plegat, després que la consellera de Territori, Sílvia Paneque, anunciés aquest dimecres que el Consell de Ministres de la setmana vinent aprovarà encomanes de gestió per 710 milions d'euros per finançar diverses actuacions a l'AP-2, l'AP-7, la B-40 i l'Eix Pirinenc.

Tal com va detallar després de reunir-se a Madrid amb el ministre de Transports, Óscar Puente, es desbloquejaran inversions "importants" com la millora de setze accessos a l'AP-2 i l'AP-7. Segons ha indicat el ministeri, els convenis que aprovarà el govern espanyol seran, concretament, per a la millora de la connectivitat de l'AP-2 i AP-7, de la funcionalitat de l'Eix Pirinenc i per a la construcció de la Ronda Nord, que donarà continuïtat al corredor de la B-40 entre Terrassa i Sabadell.
 
 

La consellera de Territori Sílvia Paneque. Foto: M. Vera / ACN

 

ERC critica que les inversions "arriben molt tard"

Per la seva banda, la senadora d’Esquerra Republicana, Sara Bailac, ha replicat les declaracions de la consellera criticant que "aquestes inversions imprescindibles a l'N-260 arriben molt tard". A més, ha afegit que "si  s’avança ara no és per iniciativa pròpia del Gobierno", sinó en compliment de l’acord pels Pressupostos Generals de l’Estat del 2023 amb Esquerra Republicana".

Els republicans recorden també que es va aconseguir la transferència de 260 milions d’euros a la Generalitat per a la millora de l’Eix Pirinenc. Finalment, des d'ERC també apunten que els comptes del 2023 -actualment prorrogats- també preveuen un milió d’euros per endegar estudis informatius per a la millora del Port del Cantó i del Port de Perves, i un reforç de set milions d’euros per al manteniment de les carreteres de Lleida.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació