Diumenge, 6 d'octubre de 2024
gastronomia

L'Hotel Pessets de Sort i l'Escola d’Hoteleria del Pallars participen a la campanya «Aprofitem els aliments»

Més de 50 restaurants catalans elaboraren menús específics a partir només d’aliments recuperats

Pallars Digital Sort | 4 d'octubre de 2024 a les 11:50
Un alumne de l'Escola d'Hoteleria del Pallars preparant plats amb aliments recuperats | EHP
L'Hotel Pessets de Sort i l'Escola d'Hoteleria del Pallars participen a la campanya de sensibilització Aprofitem els aliments, impulsada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. L'objectiu és conscienciar la ciutadania sobre el malbaratament alimentari i donar valor als aliments a través d’accions i activitats participatives.

La campanya, que finalitzarà el 5 d’octubre, ha comptat amb accions arreu de Catalunya com la tradicional Marató d’Espigolades o el Gran Dinar d’Aprofitament. El Gastrorecup, que l’any passat va comptar amb 18 establiments adherits, oferirà enguany més de 50 restaurants catalans que elaboraran menús específics a partir només d’aliments recuperats.
 
És a dir, es faran a partir de productes que estan en perfectes condicions per al consum humà, però que s’han descartat al llarg de la cadena alimentària. Els Gastrorecups es fan amb la col·laboració i participació d’empreses agroalimentàries, que són els principals proveïdors d’aquests àpats d’aprofitament, conjuntament amb els proveïdors locals dels diferents restaurants del territori.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació