Dissabte, 5 d'octubre de 2024
obituari

Tremp plora la mort de Conrad Muntada, un dels seus activistes culturals més estimats

Sastre de professió, pintor i actor, va esdevenir tota una institució a la capital del Pallars Jussà

Pallars Digital Tremp | 5 d'octubre de 2024 a les 11:41
Muntada durant una entrevista amb Ràdio Tremp, l'any 2023 | Jordi Ubach
Tremp ha perdut aquest divendres Conrad Muntada, un dels seus activistes culturals més estimats. Fill de Senterada, va néixer el 1930 i amb 10 anys va traslladar-se a la capital del Pallars Jusà. Sastre de professió, però també pintor i actor, la seva trajectòria professional i artística, però sobretot el seu caràcter actiu i generós, el van convertir en tota una institució a la ciutat i en una persona molt apreciada.

Les mostres de condol de veïns, amics i coneguts no s'han fet esperar. Una d'elles ha vingut de part l'alcaldessa de Tremp i delegada del Govern al Pirineu, Sílvia Romero. Un dels records més emotius l'ha tingut Blai Castell, director de la companyia Mai Tant Teatre, amb qui Muntada va compartir escenari en nombroses ocasions.
 
 
Un dels darrers treballs de Conrad Muntada va ser el llibre Garrotins trempolins, publicat el 2023 per Garsineu Edicions juntament amb Albert Puiggròs. Uns anys enrere, també va pintar la portada del llibre amb motiu del centenari del CF Tremp, i l'any 2017 va ser el pregoner de la Festa Major de la ciutat.

El funeral tindrà lloc aquest diumenge a les 12h a la Basílica de la Mare de Déu de Valldeflors de Tremp.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació