Dilluns, 7 d'octubre de 2024
habitatge

La PAH del Pallars dona suport a l'ocupació del bloc de pisos de Rialp

Demana solucions reals al problema de l’habitatge al Pallars i reclama la creació d’un parc públic de lloguer social

Pallars Digital Rialp | 7 d'octubre de 2024 a les 12:09
Vista del bloc de pisos ocupat | GSV
La PAH, plataforma d'afectats per la hipoteca del Pallars, ha donat suport a l'ocupació d'un bloc de pisos de Rialp per part d'un grup d'activistes. En un comunicat, l'entitat denuncia la "situació límit" en matèria d'habitatge que es viu a les dos comarques; un "context dramàtic", apunten, que ha dut un grup de joves a "recuperar" l'edifici, abandonat des de fa uns 15 anys i propietat de la Sareb.


En aquest sentit, la PAH també ha denunciat la "repressió i intimidació" dels Mossos d’Esquadra quan van accedir a l'immoble el passat dilluns -sense ordre judicial- per intentar un desallotjament. L'entitat exposa que entenen que les joves activistes "suposin una amenaça per a l'administració", ja que "posa de manifest la gestió negligent que han estat fent durant anys del problema de l’habitatge", afirmen.
 
Per acabar, la plataforma ha demanat a les institucions públiques que "deixin d’actuar de cara a la galeria" i aportin solucions reals al problema de l’habitatge. Concretament, reclamen mobilitzar el més d'un centenar d'habitatges buits que els bancs i la Sareb tenen al Pallars per crear un parc públic de lloguer social.
 

Suport del Sindicat d'Habitatge

L'ocupació del bloc de Rialp també compta amb el suport del Sindicat d'Habitatge del Pallars Sobirà, que al seu temps va assenyalar el problema de l'habitatge a les dos comarques. Divendres passat, en una roda de premsa davant l'edifici, els activistes van defensar que havien ocupat l'immoble per poder "viure amb dignitat", tot assenyalant que "són veïnes i no delinqüents".
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació