Dimarts, 8 d'octubre de 2024
cultura

La nova Biblioteca Pública de Sort obre les portes aquest dilluns després d’anys d’obres

És un equipament “molt anhelat” que donarà cobertura al municipi i a tota la comarca del Pallars Sobirà

Pallars Digital Sort | 8 d'octubre de 2024 a les 09:37
Entrada a la biblioteca | M. Lluvich / ACN
La nova Biblioteca Pública de Sort ha obert les portes aquest dilluns després d’anys d’obres i alguns imprevistos. Els primers tràmits per la seva construcció es van iniciar fa uns vint anys. L’alcalde de Sort, Baldo Farré, ha dit que "és un equipament molt anhelat" i que ha de donar cobertura al municipi i a tota la comarca del Pallars Sobirà.
 

L’alcalde ha explicat que per part de l'equip de govern actual, la biblioteca era "un dels pals de paller" de la legislatura. Farré ha lamentat que "l'administració moltes vegades és feixuga i lenta" i fa que petites qüestions s’allarguin més del compte.
 
Durant els cinc anys que han durat les obres, l'obertura definitiva de la nova biblioteca s'ha anat demorant a causa d'alguns imprevistos. Un dels principals problemes va ser que l'Institut Català del Sòl (Incasòl) va trigar molt a lliurar l'edifici a l'ajuntament. Un fet que va endarrerir les reformes a l'interior de l'equipament.
 

Interior de la biblioteca. Foto: M. Lluvich / ACN


El nou espai es va donar a conèixer el passat divendres en una jornada de portes obertes i és aquest dilluns que funciona ja de forma regular. La biblioteca estarà oberta de dilluns a divendres de les 16 a 20h del vespre, i també durant els matins, de dimarts a dissabte de 10 del matí a les 13h del migdia
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació