Dimecres, 9 d'octubre de 2024
carreteres

El govern espanyol autoritza el conveni per a la millora de l’Eix Pirinenc

Tal com es va anunciar, es preveu una inversió de 260 milions d’euros a la via, la major part als trams que passen per Lleida

Pallars Digital Pallars | 9 d'octubre de 2024 a les 08:58
L'N-260 en direcció al Port del Cantó | M. Lluvich / ACN
El Consell de Ministres ha autoritzat al Ministeri de Transports la firma de tres convenis amb la Generalitat per invertir 710 milions d'euros en millores de circulació, de seguretat vial i de connectivitat a les carreteres de l’Estat a Catalunya. Un d’aquests afecta l’Eix Pirinenc, l'N-260, i preveu una inversió de 260 milions d'euros, la major part en trams de la demarcació de Lleida i el Pallars.

La millora d’aquesta via és una reivindicació històrica dels veïns del Pirineu, ja que connecta valls i comarques per diferents punts i en alguns llocs el seu estat és precari. El conveni preveu desenvolupar un pla d’actuacions per millorar la funcionalitat de l’Eix i la seva seguretat.
 
La millora de l’Eix Pirinenc, que connecta Catalunya i Aragó pels Pirineus, preveu rehabilitacions del ferm i actuacions de millora, millores de seguretat i als elements de connexió, així com actuacions de nova infraestructura o condicionament.

Una comissió de seguiment del conveni plurianual haurà de consensuar a l’inici dels treballs, la relació d’actuacions que conformaran el Pla. El finançament, que puja a 260 milions, va a càrrec íntegre de l’Estat, tal com es va anunciar el passat mes de maig.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació