Dijous, 10 d'octubre de 2024
carreteres

Sant Esteve de la Sarga inverteix uns 8.000 euros l’any per monitorar un tram de carretera en perill de despreniment

D’uns 200 metres i a tocar del poble d’Alzina, està senyalitzat amb uns cartells que indiquen que no es passi pel tram si sona un senyal

Pallars Digital Sant Esteve de la Sarga | 10 d'octubre de 2024 a les 08:09
Un estudi geològic va constatar que la muntanya pateix | M. Lluvich / ACN
L'Ajuntament de Sant Esteve de la Sarga fa uns dos anys que té instal·lat un sistema per monitorar un tram de 200 metres de la carretera LV-9124 per seguretat. Es troba a tocar del poble d'Alzina i uns cartells de trànsit indiquen a l'entrada i la sortida del tram que "Si sona un senyal, no passeu pel tram".

L'alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, ha explicat que un estudi geològic els va alertar que la muntanya pateix "un perill imminent de caure" i per aquest motiu van decidir instal·lar aquest sistema que avisa si nota "moviments estranys". Aquest servei li suposa a l'ajuntament uns 8.000 euros anuals.
 
L'alcalde diu que són diners per un municipi tan petit, però que dona "tranquil·litat i seguretat" als usuaris de la carretera. Navarra afirma que és conscient que el 100% de seguretat no hi és, però que si aquest sistema ha de servir per evitar un accident o desgràcia ja és molt important.
 

Més inversió per millorar la carretera

La carretera local té el seu punt d'inici a la C-13 i el seu final a l'encreuament de la zona urbana de nucli de Moror. Compta amb una longitud de 7.560 metres i suporta un trànsit de 238 vehicles al dia (en un punt anterior al nucli de Guàrdia de Noguera), dels quals set són vehicles pesants d'acord amb les dades de l'últim pla d'aforaments publicat, l'any 2019.
 
Jordi Navarra ha recordat que la situació de les carreteres del municipi "no és gaire bona" i ha demanat més inversió per millorar-la. A tall d'exemple, ha explicat que pels trams de carretera municipal, uns 40 quilòmetres, disposen d'uns 25.000 euros del Pla de camins, i ha dit que reparar el ferm d'un sol quilòmetre suposa una inversió d'uns 50.000 euros. "Invertir en la carretera ens impedeix fer qualsevol altra inversió en obra nova al municipi", ha comentat Navarra.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació