Dijous, 10 d'octubre de 2024
esquí

Tavascan comença a instal·lar els canons per garantir la neu a pistes

Els treballs s'han adjudicat per més de 677.000 euros i es preveu que finalitzin durant la tardor

Pallars Digital Tavascan | 10 d'octubre de 2024 a les 10:56
Imatge dels treballs a l'estació de Tavascan | Tavascan
Aquesta setmana Tavascan ha començat a instal·lar els nous canons de neu artificial a l'estació de muntanya. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Lladorre, propietari del complex, espera poder assegurar l'obertura de la temporada tot i la possible manca de nevades. Els treballs s'han adjudicat per més de 677.000 euros i s'espera que finalitzin abans no comenci la temporada.

Actualment, l'estació pallaresa compta només amb dos canons mòbils de baixa pressió, insuficients per garantir un mínim de neu. De fet, la passada temporada Tavascan no va poder estrenar la temporada fins al 12 de gener per culpa de la falta de precipitacions. Amb aquesta instal·lació, a més, l'estació deixarà de ser una de les dos úniques d'Espanya sense canons de neu fixes.
 
En declaracions a Pallars Digital, el director de Tavascan, Víctor Perisé ha assegurat que el pont de la Puríssima i les vacances de Nadal i Reis suposen més del 50% de la facturació de l'estació. Aquest fet, segons apunta, demostra la importància de poder obrir durant el mes de desembre, quelcom que darrerament no és habitual. "De les últimes sis temporades, en la meitat no hem pogut estrenar la temporada fins passat Reis", lamenta.
 

Imatge d'un punt on s'instal·larà un canó de neu. Foto: Tavascan


Els nous canons, que milloren l'eficiència perquè consumeixen menys aigua, permetran que uns 30.000 metres quadrats puguin ser aptes per a la pràctica de l'esquí. En concret, es tracta d'una extensió que va des de la base del complex hivernal pallarès fins a la cota 1.924. D'altra banda, una segona fase de les obres, no prioritària i encara sense projecte ni data, permetria garantir la neu artificial fins als 2.200 metres.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació