Dijous, 10 d'octubre de 2024
llibre

La memòria submergida del Pallars Jussà, al llibre «La Catalunya emergida»

La publicació transporta a les històries que els embassaments van engolir, però que la sequera ha fet ressorgir

Pallars Digital Pallars | 10 d'octubre de 2024 a les 11:37
Portada del llibre | Cossetània
El llibre La Catalunya emergida, d'Òscar Palau i Jesús Jordi Pinatella, és una crònica periodística que narra les històries que els embassaments van engolir, però que la sequera dels darrers anys ha fet ressorgir. 

La publicació compta amb les espectaculars fotografies de Josep Maria Montaner, a través de les quals es poden explorar els paisatges transformats per l'aigua, amb un abans i un després impactant.
 
Al Pallars Jussà, la sequera ha revelat tresors amagats a les profunditats dels embassaments de Sant Antoni o Terradets, on pobles sencers, masies, i camins ancestrals van quedar submergits sota les aigües. Les imatges mostren aquests llocs que durant els episodis de sequera es resisteixen a ser oblidats i emergeixen com fantasmes del passat.

A través de les pàgines d'aquest llibre és possible reviure històries de vida, des dels habitants d'aquestes terres fins a personatges il·lustres com Francesc Macià o Leo Messi. Aquest és molt més que un llibre de fotografies. És un viatge emocional per una terra que ha estat esborrada del mapa, però que continua viva en la memòria de les seves aigües i les seves ruïnes.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació