Divendres, 11 d'octubre de 2024
salut mental

El Pallars Jussà commemora el Dia Mundial de la Salut Mental amb un acte a Tremp

En un manifest, les entitats reivindiquen més recursos per tractar les malalties mentals i eliminar l'estigma

Pallars Digital Tremp | 11 d'octubre de 2024 a les 07:56
L’acte central ha consistit en la lectura d’un manifest | CCPJ
La Taula de Salut Mental del Pallars Jussà ha commemorat aquest dijous el dia Mundial de la Salut Mental reivindicant l’eliminació de l’estigma en vers les persones que la pateixen. L’acte central ha consistit en la lectura d’un manifest redactat pels usuaris i usuàries de les entitats que treballen amb la salut mental a la comarca, el Club Social Pallars, la cooperativa Alba Jussà i el Servei de Rehabilitació Comunitària de Tremp.

El document reivindica una millor atenció personalitzada, i posa de manifest la manca d’espais i de professionals per una correcta atenció de les persones. El manifest també reclama el dret a un treball digne i a un habitatge assequible que els permeti portar una vida autònoma.
 
D’altra banda, durant tot el dia han tingut lloc tallers de sensibilització amb alumnat dels centres de secundària de la comarca a càrrec de l’associació Amb Experiència Pròpia. Finalment, el proper dia 8 de novembre tindrà lloc la projecció del documental Petricor de la directora Victoria Morell.

La cinta mostra el testimoni de tres dones amb un trastorn de la conducta alimentària. Les tres pertanyen a diferents generacions, però les uneixen els traumes infantils que les han acompanyat tota la vida. La projecció tindrà lloc al cinema La Lira de Tremp a les 21h.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació