Dilluns, 14 d'octubre de 2024
turisme

El telefèric de la Vall Fosca tanca la temporada amb més de 23.000 viatgers

Prop de 375.000 persones han arribat al Parc Nacional d'Aigüestortes mitjançant aquest transport des del 2009

Pallars Digital Vall Fosca | 14 d'octubre de 2024 a les 08:14
Tot i la meteorologia no ha estat favorable, s'han registrat 1.420 viatgers més que el 2023 | Ajuntament de la Torre de Capdella
El telefèric de la Vall Fosca ha tancat la temporada d’estiu amb un total de 23.548 viatgers, 1.420 més que el 2023 malgrat que la meteorologia no ha estat favorable. Són unes xifres "consolidades i mantingudes" temporada rere temporada des que es va signar el primer conveni entre Endesa -propietària del telefèric- i l’Ajuntament de la Torre de Capdella per facilitar el transport de viatgers per a ús turístic, ja fa 35 anys.

Des que es tenen registres de passatgers (2009), ja són prop de 375.000 els excursionistes i famílies que han pogut accedir al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici mitjançant l’ús d’aquest telefèric. D'altra banda, però, durant els mesos de juliol i agost, el nombre de persones que han pujat amb el telefèric ha estat inferior al del 2023. Concretament, al juliol hi ha hagut un 10,2% menys de viatgers, i a l’agost un 1,5% menys.
 
 

Repunt de viatgers al setembre

Tanmateix, les xifres del mes de setembre han fet augmentar el recompte final perquè s’ha pogut explotar turísticament durant tot el mes. Així, al setembre l’augment de viatgers respecte al 2023 ha estat del 44,8%. Un altre fet que ha afavorit tenir més visitants ha estat la introducció d’un preu amb descompte per a grups a partir de 20 persones.

Enguany també s'ha utilitzat el telefèric per realitzar un rescat d’alta muntanya a mitjan setembre, ja que a causa de la boira l’helicòpter que habitualment s’utilitza per a aquest tipus de serveis no va poder volar. Cal recordar que les condicions meteorològiques a la muntanya poden canviar ràpidament i que en aquest cas, afortunadament, no hi va haver cap víctima.
 
D’altra banda, enguany també s’han mantingut els horaris per poder viatjar amb animals de companyia, fet que suposa rebaixar l’aforament de persones en aquests viatges. La posada en marxa del telefèric es realitza després que Endesa faci la revisió anual, que inclou actuacions de manteniment ordinari mecànic i elèctric del dispositiu, el control de l’estat del cablejat, l’engreixat dels cables, i la comprovació de tots els elements de seguretat.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació