Dimarts, 15 d'octubre de 2024
salut

Comença la vacunació contra la grip i la Covid per a la ciutadania del Pallars

La cobertura posa el focus en la població major de 60 anys, amb afeccions de risc, dones embarassades i infants

Pallars Digital Tremp | 15 d'octubre de 2024 a les 08:50
Un home rebent la vacuna aquest dilluns a Tremp | Salut
Salut ha començat aquest dilluns a Tremp la campanya de vacunació per protegir i immunitzar la ciutadania del Pallars davant els virus de la grip i la Covid-19. La campanya té el propòsit d'assolir una cobertura del 75% per a la població major de 60 anys, les persones amb afeccions de risc i el personal sanitari, mentre que el percentatge se situa en el 60% en el cas de les dones embarassades.

També es vol augmentar la cobertura en infants. Tanmateix, els menors entre 6 mesos i 5 anys únicament es vacunaran de la grip. La campanya passada, la cobertura de la grip en els majors de 60 anys va ser del 52% a Ponent i del 49% a l'Alt Pirineu i Aran. Lleida disposarà d'un punt de vacunació sense cita, mentre que al Pirineu la vacuna s'administrarà només als CAP.
 

Unes 18.000 dosis per al Pirineu

Per aquesta campanya, s’han previst inicialment 90.000 dosis de les dos vacunes a la regió de Lleida i 18.000 a la regió pirinenca, tot i que es tracta d’una xifra inicial, perquè l’objectiu és vacunar al màxim de població possible, augmentant les cobertures de les campanyes anteriors.

El 23 de setembre es va iniciar la primera fase de la vacunació, dirigida a les persones que viuen en residències, persones de 80 anys o més i les dones embarassades. A hores d'ara, pràcticament tots els residents de centres de gent gran de les dos regions sanitàries ja han rebut la immunització. Actualment, hi ha un 6% de població de més de 60 anys de la plana de Lleida i el Pirineu vacunada de la grip i un 5%, de la Covid-19.
 
 

On es pot vacunar cada persona

Com cada any, les vacunes s’administren principalment als centres d’atenció primària (CAP), sempre amb cita prèvia. A més, a Lleida ciutat s'ha habilitat un punt de vacunació sense cita prèvia a l'avinguda Garrigues, 21, amb la voluntat de facilitar, encara més, l'accessibilitat a la vacunació dels ciutadans. El seu horari és de dilluns a divendres, de 9 h a 10 h. Els dijous també estarà operatiu de 15 h a 16 h.

Una altra novetat d’aquest any és que els farmacèutics i farmacèutiques ajudaran a augmentar la cobertura vacunal en persones majors de 60 anys. Segons Salut, la seva accessibilitat i proximitat, esdevenen agents essencials per contribuir a promocionar la vacunació en aquesta població de risc. La Regió Sanitària Lleida compta amb 162 oficines de farmàcia, i la de l'Alt Pirineu i Aran, amb 40.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació