Dimarts, 15 d'octubre de 2024
habitatge

Alt Àneu també prorroga durant un any la suspensió de noves llicències turístiques

L'ajuntament vol redactar una ordenança per regular i limitar els habitatges d'ús turístic al municipi

Tomàs Garcia Espot Alt Àneu | 15 d'octubre de 2024 a les 12:08
El consistori aneuenc en una imatge d'arxiu | Ajuntament d'Alt Àneu
L'Ajuntament d'Alt Àneu ha aprovat en l'últim ple municipal prorrogar durant un any la suspensió de noves llicències turístiques al municipi. Amb aquesta moratòria, l'objectiu del consistori és redactar una nova ordenança que reguli i limiti els habitatges d'ús turístic (HUT).

Així ho ha expressat a Pallars Digital la seva alcaldessa, Laura Tristan, que afirma que treballaran per una normativa que sigui "justa per a tothom". El seu és el segon municipi pallarès que en l'últim mes ha pres aquesta mesura. A finals de setembre, la Torre de Capdella també va seguir aquest camí amb el mateix objectiu: posar fre a l'auge dels pisos turístics davant la manca d'oferta de lloguer.

L'alcaldessa explica que a banda dels pisos turístics donats d'alta, també sospiten que n'hi ha d'altres operen sense llicència. En aquest sentit, apunta que l'ordenança -que intentaran aprovar abans de l'estiu- vol "posar una mica d'ordre", però també que "perjudiqui el menys possible" la gent del municipi que té un HUT des de fa temps.

Actualment, i segons dades de la Generalitat de Catalunya, el municipi d'Alt Àneu té 97 pisos turístics i una ràtio de 22 pisos per cada 100 habitants, la segona més alta del Pallars. Només la supera Esterri d'Àneu (22,2 per cada 100), que és el municipi pallarès amb més habitatges destinats a aquesta activitat (187).  

 
De moment, els únics municipis del Pallars que han aprovat ordenances per regular els pisos turístics són TalarnTremp i la setmana passada, Sort. La capital del Pallars Sobirà ha decidit limitar les llicències turístiques a dos per propietari, mentre que els grans tenidors només podran destinar el 20% dels seus habitatges a aquesta activitat.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació