Dimecres, 16 d'octubre de 2024
robatori

A judici quatre acusats de robar en una casa a Figuerola d'Orcau i fugir en cotxe de forma temerària fins a la Segarra

La Fiscalia demana penes d'entre sis i vuit anys i mig de presó pels delictes de robatori amb força i contra la seguretat viària

Pallars Digital Figuerola d'Orcau | 16 d'octubre de 2024 a les 08:43
Els fets van tenir lloc el 8 de febrer de 2023 | M. Lluvich / ACN
L'Audiència de Lleida jutjarà dijous de la setmana vinent un grup de quatre persones acusades de robar en una casa familiar de Figuerola d'Orcau i, després, fugir amb cotxe de forma temerària fins que els Mossos els van interceptar a la Segarra.

 
La Fiscalia considera que, el febrer de 2023, els quatre acusats van actuar de manera "organitzada i cohesionada", com un grup criminal, i van entrar amb passamuntanyes al domicili, d'on van endur-se uns 2.000 euros, joies i altres objectes de valor.

El Ministeri Fiscal demana per a cadascun d'ells sis anys de presó per un delicte de robatori amb força. En el cas del conductor del vehicle, amb el qual van fugir, li demana també dos anys i mig més de presó per conduir de forma temerària i sense permís.
 
 

Demanen la seva expulsió del país

Tanmateix, atès que els acusats no tenen l'autorització per residir al país, la Fiscalia sol·licita alhora que la totalitat de la condemna se substitueixi per la seva expulsió del país durant vuit anys. En cas que aconseguissin tornar a entrar a l'Estat, el fiscal vol que se'ls imposi la pena privativa de llibertat que pugui establir la sentència.

En concret, pel delicte de robatori amb força, la Fiscalia té en compte que els acusats van actuar amb passamuntanyes i altres elements per evitar ser identificats, la qual cosa suposa un agreujant. Així mateix, també ho és que el conductor és reincident.

D'altra banda, el Ministeri Públic també els reclama una indemnització de 4.633 euros per a la companyia d'assegurances, que va indemnitzar els afectats. Els acusats van ingressar de manera provisional a presó pels fets.
 

Robatori i fugida temerària

Els fets van tenir lloc el 8 de febrer de 2023. Segons la Fiscalia, els acusats van llogar un vehicle i es van desplaçar fins a una casa familiar de Figuerola d'Orcau. Mentre el conductor vigilava a l'exterior, la resta de membres del grup van posar-se els passamuntanyes i van forçar una porta per accedir al domicili. Ja dins, van aconseguir reunir uns 2.000 euros, joies, ordinadors i altres objectes. Tanmateix, el conductor els va alertar que una persona estava a punt d'entrar a la casa i el grup va haver de marxar de pressa.

Un testimoni va veure la seva fugida i va avisar als Mossos d'Esquadra, que van organitzar controls per atrapar-los. No obstant això, el grup va protagonitzar una fugida temerària, en alguns casos envaint amb el cotxe el carril contrari, circulant contra direcció o saltant-se un control de velocitat a l'A-2, en direcció Barcelona. Finalment, els acusats van abandonar el cotxe en un camp per fugir a peu, però van ser detinguts per la policia a Sant Pere dels Arquells, a la Segarra. Els Mossos els van enxampar amb els diners i els objectes de valor que havien sostret de la casa.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació