Dijous, 17 d'octubre de 2024
literatura

Farrera tornarà a convertir-se en l'epicentre de la novel·la negra del Pirineu

La 2a edició del Farrera Negra se celebrarà a Burg, Farrera i Alins entre els dies 18 i 20 d’octubre

Pallars Digital Farrera | 16 d'octubre de 2024 a les 10:54
La presentació del festival, aquest dimarts a la Diputació de Lleida | Diputació de Lleida
El municipi de Farrera tornarà a convertir-se aquest cap de setmana en l'epicentre de la novel·la negra del Pirineu. Entre els dies 18 i 20 d'octubre, la 2a edició del Farrera Negra reunirà de nou diversos autors d'aquest gènere al Centre d'Art i Natura (CAN) de Farrera, al refugi l’Aixalda de Burg i a la llibreria Natura Llibres d'Alins.

Durant la presentació del festival aquest dimarts a Lleida, la diputada Sandra Marco ha destacat que "el Pallars es consolida com l’escenari per excel·lència del gènere de novel·la negra al nostre país", i que el cap de setmana "arriba farcit de propostes que giren al voltant d’aquest gènere literari, i a més en un entorn únic i singular en el qual també podrem gaudir de la plenitud de la tardor".
 
Per la seva banda, l'alcalde de Farrera, Joan Caselles, s’ha mostrat molt satisfet per la celebració del festival i ha explicat que es dona tot el suport necessari als organitzadors per tal que tot surti bé. En aquesta línia s’ha manifestat el director de Farrera Negra, Pedro Hache, que ha afirmat que el festival "és de tot l’Alt Pirineu, de tot el Pirineu, de tota Lleida i obrir-nos a zones de més al nord com França o Andorra i que, amb el temps, també s’hi pogués instal·lar aquest festival".
 
La inauguració tindrà lloc aquest divendres a les 12h al CAN Farrera, i anirà càrrec de l’expresident de la Generalitat, José Montilla. Aquest acte protocol·lari donarà pas a l’obertura del festival, a les 19h a la llibreria Natura Llibres. El gruix de l’activitat, però, arribarà els dies 19 i 20 d’octubre.

Per una banda, amb la celebració de diverses taules rodones, debats i xerrades, que clouran diumenge amb el lliurament dels Premis literaris Farrera Negra de relat curt per a joves escriptores i escriptors en les diferents categories, i el lliurament del Premi homenatge Farrera Negra 2024 a la novel·lista, assagista i professora de Teoria de la Literatura a la Universitat Rovira i Virgili, Margarida Aritzeta.
 
El comissari del festival, Xavier Borrell, ha volgut destacar també la presència de Nacho Cabana, una estrella que ha fet guions, llibres i pel·lícules i que és membre de l’Acadèmia dels Oscars, que parlarà de qüestions relacionades amb la intel·ligència artificial. A més, també passaran per Farrera autors com Nil Kandel, Graziella Moreno, Marta Boleda, Santi Sirvent, Joaquim Micó, Núria Martínez, Xus González, Toni Cotet, Xavier Borrell i Pedro Hache.

Finalment, està previst un dinar gastronòmic de productes de proximitat a l’Aixalda (dissabte a les 14:30h), i un tast de productes locals, amb formatges maridats amb vi i cervesa, gentilesa de la formatgeria Tros de Sort, del Celler Cota 730 i la cerveseria Ctretze Pirineus (dissabte a les 20:30h).


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació