Dijous, 17 d'octubre de 2024
carreteres

ERC reclama el Port de Comiols i l’Eix Pirinenc i lamenta que el Govern n’endarrereixi la licitació

El diputat pallarès Josep Vidal pregunta a l'executiu si es compromet a acabar el port de Comiols fins a Isona i per l’inici de les millores a l'N-260

Pallars Digital Barcelona | 17 d'octubre de 2024 a les 08:45
Josep Vidal intervenint aquest dimecres a la cambra catalana | ERC Alt Pirineu
El diputat pallarès Josep Vidal ha preguntat aquest dimecres al Govern si continuarà el compromís d'Esquerra Republicana amb el desenvolupament de les carreteres al Pirineu, com ara el Port de Comiols o l'Eix Pirinenc (N-260).

Des del Parlament, el republicà ha lamentat que l'executiu endarrereixi l'inici dels treballs a Comiols -previstos per aquesta tardor- i que no es licitaran fins al primer trimestre del 2025, segons ha explicat la Consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, Sílvia Paneque.
 
Vidal ha remarcat la singularitat del Pirineu, afirmant que "les comarques pirinenques, tot i viure-hi un 2% del total de la població catalana, representen prop del 28% de la seva superfície". "És imprescindible garantir el dret a la mobilitat en aquestes comarques, i fer-ho habilitant unes infraestructures viàries més segures, còmodes i accessibles", ha dit.
 
Sobre els projectes de millora de carreteres, s'ha referit primer al Port de Comiols, on ja fa més d’un any que va entrar en funcionament la variant d’Artesa de Segre, i estava previst que aquesta tardor es licités el tram entre Artesa de Segre i Vall-llebrera per un import de 21 milions d'euros. "El compromís del Govern republicà era que cada any es pogués fer un nou tram fins a arribar a l’alçada d’Isona i Conca Dellà", ha explicat Vidal.

Mentrestant, pel que fa a l’Eix Pirinenc, ha afirmat que l'exconsellera de Territori, Ester Capella, va acordar amb el Ministeri la millora d’aquesta via, la major part en trams de la vegueria de l’Alt Pirineu i l’Aran, per valor de 260 milions. "Ara l’Estat espanyol n’ha autoritzat el conveni, i resta pendent de consensuar l’inici dels treballs", ha conclòs.
 
Per acabar, ha esmentat que conscient de l’aposta del Govern republicà per a l’execució d’infraestructures viàries al Pirineu, després d’anys de molts anuncis i pocs fets, Vidal ha remarcat, "el Pirineu ha fet passos endavant. Ara depèn de vostès que no els torni a fer enrere".


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació