Divendres, 18 d'octubre de 2024
rescat

Localitzen amb principis d’hipotèrmia un boletaire que havia caigut per un barranc prop de Moror

Els Bombers, que en el dispositiu de recerca van activar fins a 12 dotacions terrestres i un helicòpter, van trobar l’home de 74 anys en bon estat i cansat

Tomàs Garcia Espot Castell de Mur | 18 d'octubre de 2024 a les 08:46
Imatge d'arxiu d'un helicòpter dels Bombers en un servei de rescat | Bombers
Els Bombers han rescatat aquest dijous un boletaire que havia caigut per un barranc, prop del poble de Moror, al municipi de Sant Esteve de la Sarga. L'avís s'ha produït al voltant de les 14h, i des del cos han activat fins a 13 dotacions, entre les quals el GRAE, el grup caní de recerca i un helicòpter de rescat.

L'home, de 74 anys, anava acompanyat de dos persones més, que han donat l'alerta després de perdre'l de vista en una zona propera a Cellers. Els equips de rescat han fet una recerca intensiva per aquesta zona de barrancs i corriols, i no l'han pogut localitzar fins a les 19:03h de la tarda, a tocar del nucli de Moror.
 
El boletaire estava en bon estatcansat, però amb principis d'hipotèrmia. Posteriorment, ha sigut traslladat a l'Hospital del Pallars de Tremp. Amb aquest, ja són tres els boletaires que en menys d'un mes han hagut de ser rescatats pels Bombers a les comarques pallareses.
 
Precisament, el Departament d'Interior ha publicat una sèrie de consells de seguretat als boletaires, com per exemple comprovar la previsió meteorològica; portar un equipament adequat; dur mapes o sistemes de geolocalització (telèfon, GPS); no anar sols i mantenir sempre el contacte visual amb qui us acompanya, o planificar la tornada abans que es faci fosc.
   


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació