Divendres, 18 d'octubre de 2024
emprenedoria

Tres iniciatives pallareses, seleccionades al 3r «Arrela't a l'Alt Pirineu i Aran»

La campanya de recaptació de fons ha començat aquest dimarts i s’allargarà fins al 14 de desembre

Pallars Digital Pallars | 18 d'octubre de 2024 a les 11:03
El Laboratori escènic busca descentralitzar la cultura i enfortir la seva vida en àrees menys ateses del Pallars Sobirà | Application Rejected
Aquest dimarts ha començat la 3a edició del Matchfundig Alt Pirineu i Aran amb tres iniciatives del Pallars seleccionades que buscaran recaptar fons fins al 14 de desembre. En total, són sis els projectes que es podran finançar mitjançant la plataforma Goteo, on els futurs inversors podran trobar informació detallada dels objectius que planteja cadascun i les recompenses que ofereixen a canvi de les donacions.
 

«L'Ona i Escar el cargol» (Tremp)

Entre les iniciatives pallareses hi ha, per una banda, L'Ona i Escar el cargol. Es tracta d'un projecte social i educatiu que permet oferir coneixements relacionats en la gestió de conflictes i els diferents estils de comunicació. Consta d’un llibre per a infants de 4 a 8 anys amb pautes educatives per a famílies i a més a més, el vincula amb una guia didàctica per educadors i docents perquè sigui una eina pedagògica il·lustrada.

El projecte neix de la naturalitat, la sensibilitat i la transparència que caracteritzen la seva impulsora, la psicòloga Montse Caselles, així com la passió, el compromís, l’emprenedoria i l’expertesa per tal d’educar als infants en el respecte, la diversitat i la gestió de conflictes des de la vessant assertiva.
 
 
 

«Laboratori Escènic d'Application Rejected» (Peramea)

D'altra banda, hi ha el projecte Laboratori Escènic d'Application Rejected. És una iniciativa de Jana Serra Sentinella i Charlie Mills, creadors escènics i fundadors d’Application Rejected, la companyia que crea arts vives conscients, transformadores i experiencials a través de la barreja de llengües i llenguatges artístics. Aquest és un projecte cultural, itinerant i anual dedicat a la formació, creació i exhibició d’arts escèniques en entorns no convencionals i rurals.

La proposta acull a tothom, oferint un espai participatiu perquè la comunitat pugui expressar-se, investigar-se i connectar-se a través de les arts vives. El Laboratori busca descentralitzar la cultura i enfortir la seva vida en àrees menys ateses del Pallars Sobirà i proximitats, amb un enfocament en la diversitat i l’accessibilitat, per transformar l’espai i la comunitat des de la creativitat. 
 

 

Agaliu, acompanyament a persones en risc o situació d'exclusió social (Sort)

Finalment, a Sort hi trobem l'associació Agaliu, un projecte d'acompanyament integral a persones en situació i/o risc d’exclusió social, desvinculades de la xarxa comunitària, recursos socials i/o sanitaris, i amb necessitat i interès per millorar la seva qualitat de vida en el seu propi entorn. Una situació que genera un alt patiment psicològic i problemes de salut que cal acompanyar a partir del vincle i l’entrenament de les competències socials.

Els tres projectes restants són una llibreria de pensament crític, El Refugi, que vol ser un pol cultural al Pirineu per fer accessible la cultura; La Remeiera, un espai de Pont de Suert dedicat a oferir tallers, projectes i activitats artístiques i culturals multidisciplinaris, i finalment, El Jardí d'Animació en Acció, una cooperativa de treball de la Ribagorça que aborda la salut comunitària a través de l'animació sociocultural.
 
 

Les administracions aporten 24.000 euros

Des de les administracions públiques es complementarà amb un fons públic de 24.000 euros (4.000 per projecte) les aportacions de la ciutadania. Aquesta iniciativa la promouen els Consells Comarcals de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i el Conselh Generau d’Aran.

També l'impulsen les Oficines Joves, els serveis de promoció econòmica i treball d’aquestes comarques, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran i el projecte Odisseu, amb el suport de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), la DG de Joventut, el Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya i el Consorci Leader Pirineu Occidental amb col·laboració amb el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural i de la Diputació de Lleida.
 
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació