Dissabte, 19 d'octubre de 2024
os bru

Demanen més de dos anys de presó per als acusats de matar l'os Cachou el 2020

A l'exconseller del govern d'Aran i a l'agent de Medi Ambient per delictes contra la fauna i revelació de secrets

Pallars Digital Vielha | 19 d'octubre de 2024 a les 09:54
L'os va ser trobat mort el 9 d'abril de 2020 | Agents Rurals
Els dos acusats de matar l'os Cachou amb anticongelant a la Vall d'Aran el 2020 s'enfronten a peticions de presó superiors als dos anys. Concretament, la Fiscalia demana una pena de dos anys i quatre mesos a l'exconseller del Conselh Generau d'Aran, José Antonio Boya, i de dos anys i tres mesos per a l'agent de Medi Ambient de l'administració aranesa.

Cadascun d'ells estan acusats de dos delictes contra la fauna i l'agent, a més, d'un delicte de revelació de secrets. Així ho ha publicat Segre aquest divendres i ho ha pogut confirmar Pallars Digital. També va informar sobre les peticions de presó, sobretot en el cas de les acusacions particulars, La Vanguardia, el 9 d'octubre passat.

Tanmateix, encara no hi ha data assenyalada per al judici. En aquest sentit, l'advocat Enric Rubio, que porta la defensa de l'agent de Medi Ambient, ha explicat que estan pendents de la resolució del recurs contra la causa que van presentar a l'Audiència de Lleida, en considerar que "sempre hem sostingut que no hi ha prou indicis".

Per la seva banda, la Fiscalia i l'acusació consideren que els dos homes van col·laborar per enverinar el plantígrad, que va aparèixer mort el 9 d'abril de 2020, al bosc de Soberpera de Les. En el cas de l'agent l'acusen de facilitar la localització de l'animal, mentre que en el cas de l'exconseller de ser l'autor de l'enverinament.

A banda de la pena de presó, se sol·licita també la inhabilitació temporal dels acusats per a exercir un càrrec públic o bé fer activitats relacionades amb la ramaderia, la caça i la pesca. També se'ls demana indemnitzacions.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació