Dilluns, 21 d'octubre de 2024
gastronomia

Sis medalles per a quatre formatgeries del Pallars al 30è concurs de la Fira de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell

Montsent de Pallars, Formatges de Pallars, Casa Mateu de Surp i Formatges Vilavella sumen un or, tres plates i dos bronzes

Pallars Digital La Seu d'Urgell | 21 d'octubre de 2024 a les 08:35
A la Fira hi han participat un total de 50 formatgeries artesanes | @oscarordeig
Quatre formatgeries del Pallars han tornat a marxar, per tercer any consecutiu, amb èxits sota el braç del Concurs de Formatges Artesans del Pirineu, que ha tingut lloc aquest cap de setmana durant la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell. En la 30a edició del certamen, els productors pallaresos han sumat sis medalles.
 

Qui se n'ha endut més és Casa Mateu de Surp: una medalla d'or pel formatge de pasta cuita; una plata pel Tou en la categoria de formatges d'ovella de quallada mixta, pasta tova; i un bronze amb el Serra Fumat en la de formatges d'ovella, quallada enzimàtica, pasta dura.
 
Per la seva banda, la formatgeria Montsent de Pallars, també del municipi de Rialp, ha aconseguit una medalla de plata amb Colomina dins la categoria de formatges d’ovella, quallada àcida. Mentrestant, Formatges de Pallars-Sinyó de Miravet suma un altre argent amb Lo Topí de Ratafia, i Formatges Vilavella aconsegueix un bronze amb el Font Curat.
 
Enguany, la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell ha obtingut un important augment de visitants, amb més de 8.500 tiquets venuts i més de 51.000 degustacions de formatges realitzades en les 50 formatgeries participants. En els tastos, la presència del Pallars també ha tornat a ser protagonista amb el Vi de Talarn i la cervesa artesana de la fàbrica Ctretze Pirineus de la Pobla de Segur.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació