Quatre
formatgeries del
Pallars han tornat a marxar, per tercer any consecutiu, amb èxits sota el braç del
Concurs de Formatges Artesans del Pirineu, que ha tingut lloc aquest cap de setmana durant la
Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell. En la 30a edició del certamen, els productors pallaresos han sumat
sis medalles.
Qui se n'ha endut més és
Casa Mateu de
Surp: una medalla d'or pel formatge de
pasta cuita; una plata pel
Tou en la categoria de formatges d'ovella de quallada mixta, pasta tova; i un bronze amb el
Serra Fumat en la de formatges d'ovella, quallada enzimàtica, pasta dura.
Per la seva banda, la formatgeria
Montsent de Pallars, també del municipi de
Rialp, ha aconseguit una medalla de plata amb
Colomina dins la categoria de formatges d’ovella, quallada àcida. Mentrestant,
Formatges de Pallars-Sinyó de Miravet suma un altre argent amb
Lo Topí de Ratafia, i
Formatges Vilavella aconsegueix un bronze amb el
Fort Curat.
Enguany, la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell ha obtingut un important augment de visitants, amb més de
8.500 tiquets venuts i més de
51.000 degustacions de formatges realitzades en les 50 formatgeries participants, segons l'organització. En els tastos, la presència del Pallars també ha tornat a ser protagonista amb el
Vi de Talarn i la cervesa artesana de la fàbrica
Ctretze Pirineus de
la Pobla de Segur.
Altres notícies que et poden interessar
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi