Dilluns, 21 d'octubre de 2024
Mai tant!

Troben un cep de més de dos quilos a Soriguera

Enric Malgrat, veí de Gerri de la Sal, assegura que és el primer cop que es troba un cep d’aquestes característiques al Pallars

Pallars Digital Soriguera | 21 d'octubre de 2024 a les 10:42
Imatge del cep de dos quilos | Cedida
La temporada de bolets al Pallars està sent més que satisfactòria, tal com pronosticaven els experts, i la setmana passada un veí de Gerri de la Sal en va collir una bona prova. Enric Malgrat va trobar-se amb un cep de 2,02 quilograms al terme de Soriguera.

Tot i que no hi ha cap registre al respecte, possiblement es tracta del primer bolet d'aquestes característiques trobat al Pallars. Sense dubte, la mida, però sobretot el pes són espectaculars, i superen amb escreix el rècord dels ceps trobats dos anys enrere.
 

Podria tractar-se del cep més gran collit fins ara al Pallars. Foto: Cedida

 
El setembre de 2022, Jaume Salvans, de l'Hotel Pey Resort de Sort, va collir un cep d'1,125 quilograms. Semblava que aquest seria el rècord d'aquella temporada, però pocs dies més tard, transcendia que se n'havia trobat un altre d'1,350 quilos.

Tots dos, però, no havien igualat la marca del que fins ara es podia considerar com el campió: un cep d'1,850 quilograms trobat a Àreu, que ara ha estat destronat per aquest gran exemplar també collit al Pallars Sobirà.
 

 Llegeix més notícies curioses a la secció Mai tant!


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació