Dissabte, 26 d'octubre de 2024
habitatge

Els okupes abandonen els bungalous de l'Àrea Vacacional de la Pobla de Segur a instàncies del jutge

Per deixar-ho tot a punt i netejar la zona de males herbes, a la zona hi pastura un ramat de cabres

Tomàs Garcia Espot La Pobla de Segur | 21 d'octubre de 2024 a les 11:34
El ramat de cabres pasturant per la zona de bungalous | Ajuntament de la Pobla de Segur
Els okupes que des de fa aproximadament un any vivien als bungalous de l'Àrea Vacacional de la Pobla de Segur ja han marxat a instàncies del jutge. Així ho ha confirmat l'ajuntament poblatà, que ara s'està ocupant de deixar a punt el lloc i netejar la zona de males herbes amb un mètode força tradicional i efectiu: utilitzant un ramat de cabres.
 
La presència dels okupes als bungalous estava paralitzant la renovació d'aquests habitatges, en desús des de fa molts anys. Després de descartar enderrocar-los -ja que no compleixen la normativa urbanística- el consistori va decidir renovar-ne l'interior i disposar-los d'una manera diferent.

 
Per aquest motiu, l'Ajuntament de la Pobla de Segur vol implementar una formació professional de maçoneria, d'un curs de durada, i els alumnes de la qual s'encarregarien de realitzar aquestes obres. La voluntat és que els bungalous puguin acollir estudiants que resideixin al Pallars Jussà i també turistes durant l'estiu.
 
D'altra banda, el consistori desitja que els alumnes del futur curs rebin formació per part d'empreses de construcció de la comarca i, en acabar, els puguin arribar a contractar i així ajudar a fixar població al territori. Els estudiants, a més, rebrien nocions per instal·lar plaques fotovoltaiques i, si el resultat del primer any és positiu, la idea és repetir-ho durant els anys següents.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació