Dissabte, 26 d'octubre de 2024
fires

Productes de proximitat, artesania i demostracions d’oficis antics, protagonistes a la Fira de Tardor de Tírvia

Considerada una de les fires més antigues i tradicionals del Pirineu, tindrà lloc el dia 27 d’octubre amb més de 70 paradistes

Pallars Digital Tírvia | 22 d'octubre de 2024 a les 11:22
L'alcalde Joan Farrera, el diputat Josep Ramon Fondevilla i el president del Parc Natural de l'Alt Pirineu, Josep Queró | Diputació de Lleida
La Fira de Tardor de Tírvia arriba el pròxim 27 d'octubre amb més de 70 parades. Es tracta d’una de les mostres amb més tradició del Pirineu, on es podran trobar parades d’artesania i productes agroalimentaris locals, demostracions d’oficis antics i activitats per als més joves, amb l’habitual degustació gratuïta de coca de forn de pa de Tírvia i moscatell. També hi haurà ball de bastons i passejades a cavall.
 

Durant la presentació de la mostra a la Diputació de Lleida, l'alcalde del municipi, Joan Farrera, ha afirmat que Tírvia "és un dels tresors millor preservats del Pallars Sobirà". És el municipi amb el terme municipal més petit de la comarca i que fa segles que no ha sofert canvis. Entre els seus valors patrimonials, Farrera ha destacat comptar amb "la millor col·lecció d’esteles discoidals del Pirineu".
 
L'alcalde ha afegit que "a més de les delícies culinàries i artesanes, la fira ofereix demostracions en viu d’oficis antics i tradicionals". Enguany, per exemple, comptaran amb el recentment reconegut mestre artesà per la Generalitat de Catalunya, el pallarès Edu Marín, un professional amb més de 20 anys d’experiència, que regenta un taller de cuir artesanal a Peramea.

Per la seva banda, el diputat Josep Ramon Fondevilla, alcalde de Soriguera i diputat provincial, ha destacat que "les fires són elements que donen notorietat i vida als municipis, i la fira de Tírvia és una bona mostra d’empoderament com a poble i d’arrelament de costums i tradicions, que ajuden a potenciar el talent dels nostres municipis i de la gent que hi habita", i perquè "posa en valor el comerç, l’artesania i els productes de proximitat del territori".
 
Finalment, Josep Queró, president del Parc Natural de l'Alt Pirineu, ha emfatitzat l’aparador que suposa el Parc per als visitants. "A part de la funció de conservació de flora i fauna, tenim una altra funció primordial, la d’ajudar al patrimoni del nostre entorn, perquè la zona pirinenca i la del Pallars té un valor patrimonial molt alt. Nosaltres, acompanyant i treballant al costat dels ajuntaments de la zona, intentem posar en valor tots aquests projectes", ha dit.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació