Dilluns, 28 d'octubre de 2024
emprenedoria

Obre un obrador de brioixeria i pa al petit poble d’Estac

El seu creador, Ivan Agustí, vol que es converteixi en un revulsiu per la comarca i pel poble, de només 20 habitants, on feia més de 60 anys que no s'hi feia pa cada dia

Pallars Digital Estac | 23 d'octubre de 2024 a les 08:17
Ivan Agustí només produeix per encàrrecs i en determinants mercats setmanals | M. Lluvich / ACN
Estac, un poble de tot just 20 habitants al municipi de Soriguera, compta des d'aquesta setmana amb un obrador de brioixeria i pa. Es tracta d'una iniciativa d'Ivan Agustí, un maresmenc que fa uns dos anys va decidir fer un canvi de vida i venir a viure al Pallars. Agustí vol que aquest obrador d'autor es converteixi en un revulsiu pel poble i per la comarca.

Es tracta estrictament d'un obrador i no d'un punt de venda. Només produeix per encàrrecs i en determinants mercats setmanals com el de la Pobla de Segur. Agustí ha explicat que vol fer un producte artesà amb productes de proximitat. La primera creació pròpia que ha fet és la Pallaresa, una galeta de codonyat i nous.
 

Ivan Agustí al seu obrador d'Estac. Foto: M. Lluvich / ACN

 
A Estac feia més de 60 anys que no s'hi feia pa cada dia. Els veïns del poble veuen amb "sorpresa" l'obertura d'aquest obrador, i també amb "satisfacció", perquè a partir d'ara podran anar a buscar el pa sense necessitat d'agafar el vehicle. El forn de pa o brioixeria més proper a Estac està situat a Sort, a 20 minuts en cotxe i a 13 quilòmetres.

Una veïna recorda que des de l'any 1987 al 1993 es va reobrir el forn de Casa Bernat durant el mes d'agost, i que hi feien pa i coca. Ara, l'octubre del 2024 serà recordat pels veïns d'Estac per l'any que va obrir un obrador de pa i brioixeria a la localitat. Agustí diu que el seu objectiu és vendre a la gent d'Estac i del Pallars i no s'ha plantejat el negoci encarat pel turisme.
 

Feia feia més de 60 anys que al poble no s'hi feia pa cada dia. Foto: M. Lluvich / ACN

 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació