Dissabte, 26 d'octubre de 2024
salut

Dinar amb companyia: l’objectiu d’un nou projecte a la Pobla de Segur per fer front a la solitud no volguda

La iniciativa proposa receptar dinars en un restaurant per crear vincles entre persones que se senten soles i millorar i prevenir les afeccions nutricionals i emocionals

Pallars Digital La Pobla de Segur | 23 d'octubre de 2024 a les 09:16
La iniciativa té lloc al Restaurant La Riba | Ajuntament de la Pobla de Segur
Dinar amb companyia. Una cosa tan senzilla com aquesta és la que promou l’Ajuntament de la Pobla de Segur i la Fundació Alícia amb el projecte SALSA (Salut, Alimentació i Sociabilitat). La iniciativa, que ha arrencat aquest dimarts i s’allargarà durant dos mesos, proposa receptar dinars al restaurant per fomentar la creació de vincles entre persones que se senten soles i millorar i prevenir les afeccions nutricionals i emocionals.

Durant aquests dos mesos, una desena de veïns i veïnes de la Pobla de Segur, prèviament seleccionats pel CAP i els serveis socials de l’ajuntament, dinen plegats els dimarts i dijous al restaurant La Riba. El risc d’aïllament social, nutricional o de patir trastorns emocionals han estat factors a tenir en compte a l’hora de fer la selecció de les persones usuàries. Per la tria del restaurant s’ha considerat l’aforament de l’establiment i l’oferta d’un menú diari a 12 euros.
 
La regidora de Salut, Cohesió Social i Igualtat i Gent Gran de la Pobla de Segur, Gemma Algueró, ha explicat que l'objectiu d'aquest projecte "és que aquest grup de persones estableixin un vincle perquè, quan acabi el projecte, continuïn trobant-se amb regularitat per fer qualsevol altra activitat". Els menús han estat dissenyats per experts de la Fundació Alícia, assegurant que siguin nutritius i saludables.

El de la Pobla de Segur és el segon projecte d’aquestes característiques que la Fundació Alícia desenvolupa, després que durant el primer semestre del 2024 desplegués una prova pilot a Sant Joan de Vilatorrada (el Bages) amb una quarantena d'usuaris que es van trobar per dinar quatre dies a la setmana durant quatre mesos.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació