Dilluns, 28 d'octubre de 2024
aniversari

L'Ecomuseu de les Valls d'Àneu celebra els 30 anys amb una jornada sobre el futur dels museus locals i etnològics

Des del seu naixement, l’any 1994, l’equipament s’ha dedicat a la recerca, a la gestió i al desenvolupament dels recursos patrimonials locals

Pallars Digital Esterri d'Àneu | 23 d'octubre de 2024 a les 10:27
Entrada a l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu | Ecomuseu
L'Ecomuseu de les Valls d'Àneu arriba enguany als 30 anys de vida, i per celebrar-ho aquest dijous i divendres celebra una jornada al Paller de Casa Gassia d'Esterri per debatre sobre el futur d'aquests equipaments culturals i etnològics. 

El primer dia, dijous, la jornada comptarà amb les veus d'experts com Hugues de Varine, Roser Vilardell, Sílvia Alemany, Gerard Cruset, Jordi Tura, Miquel Martí i Begoña Subias. Tots ells parlaran de l'avenir dels museus locals i dels seus reptes i oportunitats. També es durà a terme una taula de debat sobre el mateix tema, amb la participació de Sònia Blasco, Jordi Principal, Clara Arbués, Teresa Reyes i Roger Costa.
 

L'endemà, divendres, la jornada girarà entorn dels museus locals i desenvolupament territorial. En aquest cas, la ponència anirà a càrrec de Manel Rueda. Posteriorment, la taula de debat comptarà amb Carles Garcia, Carme Alós, Sam Mosquetón, Carla del Valle i Eva Perisé.
 
D'altra banda, es parlarà sobre els grans desafiaments dels ecomuseus amb el testimoni de Xavier Roigé, Iñaki Arrieta, Manel Rueda, Joan Vicens i Carme Bergés. Finalment, la doctora Mireia Guil s'encarregarà de les conclusions de la jornada abans de la seva cloenda.

L'Ecomuseu es va inaugurar l'any 1994, i durant aquestes tres dècades ha volgut crear una infraestructura cultural dedicada permanentment a la recerca, gestió i desenvolupament dels recursos patrimonials locals.

 
Durant aquest temps, però, el país i també les Valls d'Àneu han viscut crisis econòmiques, processos polítics complexos, una pandèmia i altres canvis que han obligat el museu a reinventar-se constantment. L'any 2020, l'equipament pallarès va rebre la Creu de Sant Jordi per la seva tasca.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació