Dilluns, 28 d'octubre de 2024
habitatge

Tremp i Sort hauran de tenir un 15% de pisos socials en 20 anys

El Govern aprova un pla territorial per augmentar el lloguer assequible als municipis considerats de demanda residencial forta i acreditada, i fa una crida perquè els ajuntaments aportin sòl públic

Pallars Digital Pallars | 23 d'octubre de 2024 a les 11:24
Un habitatge de lloguer a Tremp en una imatge d'arxiu | TGE
Tremp Sort formen parts dels 140 municipis catalans que en 20 anys hauran de tenir un 15% de pisos socials. Així ho estipula el decret del Pla Territorial d'habitatge aprovat pel Govern que afecta aquelles àrees de demanada residencial "forta i acreditada". El Pla també fixa els objectius quinquennals de solidaritat urbana, així com l'increment del parc d'habitatges de lloguer social a assolir.

Així doncs, als municipis inclosos els estàndards de reserva mínima serà els següents: el sòl corresponent al 50% del sostre que es qualifiqui per a l'ús residencial de nova implantació en sòl urbanitzable delimitat; i el 40% en sòl urbà no consolidat, amb possibilitat de reduir la xifra fins al 30% quan sigui necessari per garantir la viabilitat econòmica de l'actuació.
 
En ambdós casos, la meitat -com a mínim- d'aquestes reserves s'ha de destinar específicament al règim d'arrendament. En paral·lel, s'estableix un termini de dos anys per a l'adaptació dels plans locals d'habitatge d'abast municipal o supramunicipal per fer-los coherents amb el Pla territorial sectorial d'habitatge.
 

Cens d'habitatges destinats a polítiques socials

En el termini d'un any des de l'entrada en vigor del Pla territorial sectorial d'habitatge, els municipis obligats a complir l'objectiu de solidaritat urbana han de constituir el cens dels habitatges que integren els seus parcs d'habitatges destinats a polítiques socials.

Aquest pla entrarà en vigor a partir de l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), mentre que la part del compliment dels objectius de solidaritat urbana, de lloguer social i de protecció oficial per a les diferents àrees ho faran l'1 de gener de 2025.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació