Dissabte, 26 d'octubre de 2024
energia

La Pobla sol·licita una subvenció d’1,35 milions d’euros per a la rehabilitació energètica de tres equipaments

El consistori vol actuar a la residència Verge de Ribera, al pavelló d'esports i a l'Oficina de Turisme

Pallars Digital La Pobla de Segur | 24 d'octubre de 2024 a les 08:41
Façana de la residència Nostra Senyora de Ribera | TGE
L’Ajuntament de la Pobla de Segur ha sol·licitat una subvenció d'1,35 milions d'euros per a la rehabilitació energètica de tres equipaments municipals. Es tracta dels ajuts PREE500 dels fons Next Generation destinats a municipis de menys de 5.000 habitants. En aquest sentit, proposa tres línies d’actuació.

En primer lloc, a la residència Nostra Senyora de Ribera, on es vol renovar tots els tancaments (finestres i portes) i millorar el sistema de refrigeració. Una actuació per la qual s’ha previst invertir 494.102,30 euros. Aquesta seria la tercera actuació a la residència, en els darrers dos anys, finançada amb fonts europeus.
 
De fet, amb un ajut DUS5000 s’està instal·lant un sistema de generació tèrmica i renovable i xarxes de calor i fred amb una caldera de biomassa que abastirà energia neta el centre, l’ajuntament, el Molí de l’Oli i l’Escola Els Raiers. L’altra línia d’ajut ha servit per reformar la tercera planta del centre geriàtric.

D'altra banda, amb la nova subvenció també està previst actuar al pavelló d’esports. Per aquesta sol·licitud, l'ajuntament ha adaptat el projecte presentat en una altra convocatòria dels Next Generation, ara centrada exclusivament en la reforma energètica. Es preveu un canvi en l’enllumenat, la climatització a partir d’aerotèrmia i la instal·lació de plaques fotovoltaiques. Aquesta línia d’actuació preveu una despesa de prop de 599.000 euros.
 
Finalment, el consistori també actuarà a la segona planta de l’Oficina de Turisme. En aquest cas, es preveu millorar els tancaments i instal·lar una caldera de biomassa per a la xarxa de calor, amb una despesa de 260.088,35 euros.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació