Dissabte, 26 d'octubre de 2024
medi ambient

Retiren una tona i mitja de residus en la neteja de dos vehicles abandonats al Montsec d’Ares

El Geoparc Orígens ha celebrat el Dia Internacional de la Neteja amb la participació d’un grup de 17 de voluntaris i la col·laboració, entre d’altres entitats, dels Agents Rurals

Pallars Digital Montsec d'Ares | 24 d'octubre de 2024 a les 09:20
Dos voluntaris i un agent rural al costat d'un vehicle abandonat | SAM
El passat dissabte 19 d’octubre el Geoparc Orígens va celebrar la 7a edició del Dia Internacional de la Neteja amb la retirada de dos vehicles abandonats del Montsec d'Ares. L'esdeveniment ha estat possible gràcies a la Societat Amics de la Muntanya (SAM) de Tremp, l’Ateneu del Pallars, la Federació Catalana d’Espeleologia i Mountain Wilderness amb el suport dels Agents Rurals i l’Ajuntament d’Àger (la Noguera).

A les 10h del matí el coordinador científic del Geoparc, Xavi Mir, va presentar la geologia de la zona i es va poder gaudir d’un petit obsequi de la Societat Amics de la Muntanya. Un cop al cim de Sant Alís, un grup de 17 voluntaris van fer tasques de neteja i de recuperació del medi.
 

El SEAT 127 després de ser desballestat. Foto: SAM

 
Es van fer dos grups de treball, el primer, coordinat per l’Ateneu del Pallars, es va concentrar en desballestar un SEAT 127 mentre que el grup format per Agents Rurals de Muntanya i tècnics de la Federació Catalana d’Espeleologia, van realitzar un descens fins a un Jeep Ebro Comando seguint una línia de vida de 200 metres de cordes en vertical del qual van poder ensacar un 75%.

La jornada va concloure a les sis de la tarda amb totes les deixalles ensacades i llestes per la seva retirada en helicòpter pel grup d’Agents Rurals. Es calcula que s’han recollit aproximadament una tona i mitja de residus, ferralla, pneumàtics, envasos i runa entre d’altres.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació