Dissabte, 26 d'octubre de 2024
salut

Es busquen voluntaris a Tremp i Sort per acompanyar persones en situació de solitud no volguda

El programa «Comunitats contra l’aïllament social» té per objectiu implicar la ciutadania per combatre la soledat, crear vincles i fer que les persones es relacionin amb el seu entorn

Pallars Digital Tremp | 24 d'octubre de 2024 a les 10:33
La iniciativa es desenvolupa en 50 casals cívics i comunitaris repartits per tot el territori | G. Bonel / ACN
El Departament de Drets Socials busca voluntaris a Tremp Sort per participar al nou programa per combatre la solitud no volguda. Es tracta de Comunitats Contra l'Aïllament Social, gestionat per l’associació sense afany de lucre INTRESS. La iniciativa es desenvolupa en 50 casals cívics i comunitaris repartits per tot el territori, oferint un espai de suport, activitat i companyia per a les persones que més ho necessiten.

 
La solitud no desitjada és una problemàtica creixent en la nostra societat, que afecta especialment les persones grans, però també altres col·lectius de persones en situació de vulnerabilitat. Se sap que fins al 13,5% de la població viu en situació de soledat no volguda, situació que afecta les dones en major grau, segons dades de l’Observatori estatal SoledadES.
 
El programa Comunitats Contra l'Aïllament Social té com a objectiu principal proporcionar acompanyament, suport emocional i activitats que ajudin aquestes persones a sentir-se connectades i valorades dins la seva comunitat, comptant amb el suport d’entitats i persones voluntàries a cada territori. A més a més, els voluntaris i voluntàries rebran una formació específica per tal d'adquirir les habilitats necessàries per dur a terme aquesta tasca, i comptaran amb el suport continuat de professionals del programa.
 

Com participar-hi

Les persones interessades a participar com a voluntaris/es poden apropar-se a qualsevol dels casals cívics i comunitaris participants per rebre més informació i formalitzar la seva inscripció o bé enviar un correu a: linkavoln@intress.org indicant Comunitats Contra l’Aïllament Social a l’assumpte
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació