Dilluns, 28 d'octubre de 2024
Meteorologia

El pas d’un front portarà tres dies de pluja abundant al Pallars

Les precipitacions arribaran a partir del migdia d’aquest divendres i afectaran especialment el Pallars Jussà

Pallars Digital Pallars | 25 d'octubre de 2024 a les 08:48
En alguns punts del Jussà poden acumular-se més de 100 litres en només 24 hores | TGE
L'arribada d'un front al Pallars portarà tres dies de pluja abundant a partir d'aquest divendres al migdia. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), les precipitacions afectaran especialment el Pallars Jussà, on s'han activat avisos per acumulació i intensitat de pluja.
 
De fet, en aquesta comarca -especialment en zones com la Vall Fosca- es podrien acumular més de 100 litres per metre quadrat en 24 hores, des les 20h del vespre d'aquest divendres fins a la mateixa hora de l'endemà. Per aquest motiu, Protecció Civil ha activat en alerta el pla Inuncat per les pluges intenses previstes a partir d'aquesta tarda.
 
 

Fins a 20 litres en 30 minuts

Prèviament, a partir de les 14h del migdia, els xàfecs seran generals a tot el Pallars i a bona part de l'oest de Catalunya, amb possibilitat que siguin intensos i que, per tant, es puguin registrar localment fins a 20 litres en 30 minuts.
 
 

Caiguda dels termòmetres

Tot i que el dia amb més pluja serà el dissabte, s'espera que tot el cap de setmana estigui passat per aigua, mentre que el dilluns tampoc acabarà de fer net. Tot plegat, amb una temperatura que també anirà caient progressivament durant el pas d'aquest front per terres pallareses.
 
Caldrà parar atenció, doncs, a les zones on es poden acumular grans quantitats d'aigua, i que aquests últims mesos ja han acumulat registres de rècord. És el cas de la Vall Fosca, on en l'últim any han caigut prop de 2.000 litres.

 
És el nivell més alt de precipitació registrat en un any natural des de principis de segle. Així mateix, el setembre a la vall del Flamisell ha també sigut el més plujós dels darrers 24 anys.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació