Dilluns, 28 d'octubre de 2024
robatori

Condemnen a fins a dos anys i 10 mesos de presó la banda de lladres de Figuerola d’Orcau

Hi ha hagut una conformitat entre la defensa i la fiscalia, que inicialment els sol·licitava entre sis i vuit anys i mig de presó

Pallars Digital Figuerola d'Orcau | 25 d'octubre de 2024 a les 09:06
La sentència s'ha dictat de viva veu aquest dijous a l'Audiència de Lleida | I. Gómez / ACN
Quatre lladres que van robar en una casa de Figuerola d'Orcau i van fugir temeràriament en cotxe fins a la Segarra el febrer de 2023 han estat condemnats a penes d'entre dos anys i dos anys i 10 mesos de presó. L'Audiència de Lleida ha dictat sentència de viva veu aquest dijous després d'una conformitat entre la defensa i la fiscalia, que inicialment els sol·licitava entre sis i vuit anys i mig de presó.

Tanmateix, als processats se'ls han aplicat els atenuants de confessió i de reparació del dany, després de pagar els 4.633 euros d'indemnització establerts. Van ingressar a presó provisional pels fets i fiscalia demana que la condemna restant se substitueixi per la seva expulsió del país durant vuit anys, ja que no tenen l'autorització per residir-hi.
 
El conductor del vehicle, amb el qual la banda va fugir, ha estat condemnat a dos anys de presó pel robatori i a 10 mesos més de presó per conduir de forma temerària i sense permís. A més, se li prohibeix conduir durant almenys un any. A cadascun dels tres processats restants se'ls imposa la pena de dos anys de presó pel robatori.

Es dona la circumstància que els membres de la banda no tenen l'autorització per viure a l'Estat i van ingressar a presó provisional pels fets, que van tenir lloc ara farà un any i vuit mesos. Així, la Fiscalia demana que el temps de condemna que els quedaria per complir se substitueixi per la seva expulsió del país durant vuit anys. Serà la sala qui haurà de resoldre sobre aquesta sol·licitud en sentència.
 
 

Robatori i fugida temerària

Els fets van tenir lloc el 8 de febrer de 2023. Els processats, un dels quals va complir la majoria d'edat el mateix dia, van llogar un vehicle i es van desplaçar fins a una casa familiar de Figuerola d'Orcau. Mentre el conductor vigilava a l'exterior, la resta de membres del grup van posar-se els passamuntanyes, fet que suposa un agreujant, i van forçar una porta de l'habitatge per accedir-hi. Ja dins, van aconseguir reunir uns 2.000 euros, joies, ordinadors i altres objectes. Tanmateix, el conductor els va alertar que una persona estava a punt d'entrar a la casa i la banda va haver de marxar de pressa.

Un testimoni va veure la seva fugida i va avisar els Mossos d'Esquadra, que van organitzar controls per atrapar-los. No obstant això, el grup va protagonitzar una fugida temerària, en alguns casos envaint amb el cotxe el carril contrari, circulant contra direcció o saltant-se un control de velocitat a l'autovia A-2 en direcció Barcelona. Finalment, els acusats van abandonar el cotxe en un camp per fugir a peu, però van ser detinguts per la policia a Sant Pere dels Arquells, a la Segarra. Els Mossos els van enxampar amb els diners i els objectes de valor que havien sostret de la casa.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació