Dilluns, 28 d'octubre de 2024
diputació

La Diputació de Lleida injectarà més de 14 milions d’euros als consells comarcals en els propers tres anys

El ple aprova una rebaixa d’un milió als ajuntaments i entitats que cobren taxes i impostos a través de la corporació

Pallars Digital Lleida | 25 d'octubre de 2024 a les 11:07
Imatge del darrer ple de la corporació | Diputació de Lleida
El ple de la Diputació de Lleida ha aprovat una injecció de més de 14 milions d'euros per als consells comarcals en els pròxims tres anys. A través del pla de Cooperació (9,6 milions), el pla de Teleassistència i prestació d’urgència social (3,6 milions), i un conveni de col·laboració específic amb el Conselh Generau d’Aran, també fins a l’any 2027, d’1,2 milions.

En l’àmbit de la Comissió de Finances i Gestió de Tributs, s’ha fet l’aprovació inicial de la rebaixa de la taxa de cobrança que es vol implementar a partir de 2025. La rebaixa alliberarà un milió anual als ajuntaments i entitats que cobren les seves taxes i impostos a través de l’organisme de la Diputació.
 
El vicepresident Agustí Jiménez ha defensat que el pla de Cooperació Comarcal 2024-2025, compta amb 9,6 milions destinats a sufragar els secretaris-interventors i els serveis d’assistència tècnica dels municipis de menys de 1.000 habitants, tenint en compte que la Diputació paga 56 equips del Servei d’Assistència Tècnica (SAT) per a la demarcació.

D’altra banda, el pla de Teleassistència i Prestació d’Urgència Social, de 3,6 milions, s’allarga fins al 2026 i es destina a sufragar els serveis socials amb aparells de teleassistència i aquelles urgències de caràcter social als municipis que són competència dels consells comarcals. 
 
 

Finances i tributs

Pel que fa a l’alliberament d’un milió anual als ajuntaments i entitats que cobren les seves taxes i impostos a través de l’organisme de la Diputació, el vicepresident i alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró, ha explicat que la rebaixa d’un punt en les taxes més comunes de la recaptació voluntària i 0,50 punts en les altres, comportaria un estalvi directe en les quantitats a pagar a Tributs Lleida d’entre el 10 i el 20% per al 60% de les entitats.

Durant l’any passat es van recaptar més de 140 milions d'euros de 256 entitats, ajuntaments, EMD, consells comarcals i comunitats de regants de Lleida, Alt Pirineu i Aran.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació