Dilluns, 28 d'octubre de 2024
política

Es constitueix per primer cop el Consell d’Alcaldies de les capitals de comarca de l’Alt Pirineu

L’alcaldessa de Tremp, Sílvia Romero, i el batlle de Sort, Baldo Farré, formen part d’aquest nou òrgan, que es reunirà periòdicament per debatre problemàtiques comunes i com abordar-les amb administracions superiors

Pallars Digital Sort | 28 d'octubre de 2024 a les 08:16
Els alcaldes pirinencs reunits davant l'Ajuntament de Sort | M. Lluvich / ACN
Els alcaldes i alcaldesses de les capitals de comarca de l'Alt Pirineu i Aran s'han reunit aquest divendres a Sort per posar sobre la taula problemàtiques comunes i la manera d'abordar-les amb administracions superiors.

De la reunió, on han participat l'alcaldessa de Tremp, Sílvia Romero, l'alcaldessa de Pont de Suert, Iolanda Ferran, l'alcalde de Sort, Baldo Farré, el de Vielha, Juan Antonio Serrano i el de la Seu d'Urgell, Joan Barrera, n'ha sortit la creació d'un Consell d'Alcaldes de capitals de comarca. L'alcalde de Puigcerdà, Jordi Gassió, no ha pogut assistir a la reunió, però està conforme amb la idea i creació del Consell.
 

Els alcaldes durant la trobada a Sort. Foto: M. Lluvich / ACN

 

Estratègia pirinenca

Tots els alcaldes han coincidit a destacar que és un "dia històric" donat que mai s'havia fet una reunió d'aquestes característiques i que tots els alcaldes coincidissin en la necessitat de tenir una "veu única" per tal de marcar una "estratègia pirinenca". L'alcalde de Sort, Baldo Farré, ha destacat de la reunió que "és un fet històric" i que mai fins ara s'havien trobat per parlar d'estratègies comunes i com "defensar el Pirineu" des de les capitals de comarca.

Per la seva banda, Sílvia Romero ha parlat no solament de posar sobre la taula les problemàtiques conjuntes sinó també les oportunitats de l'Alt Pirineu i Aran. Romero ha explicat el paper que juguen les capitals de comarca com a prestadores de serveis.
 
Mentrestant, Juan Antonio Serran ha apuntat que els reptes que s'han de marcar han de ser "realitzables" en poc temps i que no es dilatin en el temps. L'alcaldessa del Pont de Suert, Iolanda Ferran, destaca que tots tenen problemàtiques conjuntes i, per tant, si del Pirineu en surt "una veu única" tindran més força. Finalment, Joan Barrera ha dit que les mancances a les comarques de muntanya "són moltes" i que després d'anys de manca d'inversions cal "revertir aquesta situació" marcant entre tots "un sol full de ruta".

Entre els principals temes que abordaran en reunions posteriors s'han enumerat les comunicacions, l'habitatge, la salut i els recursos hídrics. A tall d'exemple, han abordat la distància que hi ha entre una comarca i l'altra i la complicada orografia. Per anar d'una punta a l'altra de la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran s'han de travessar dos ports de muntanya superant les dos hores de temps de recorregut.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació