Dilluns, 28 d'octubre de 2024
habitatge

Ajornen la construcció de 154 apartaments turístics a Sorpe

La Comissió d'Urbanisme exigeix que el projecte estigui adaptat al "plantejament territorial parcial del Pirineu"

Pallars Digital Sorpe | 28 d'octubre de 2024 a les 10:15
Plànol amb la superfície que ocuparia la nova urbanització de Sorpe | Ipcena
La Comissió d'Urbanisme del Pirineu ha frenat -de moment- la construcció de 154 apartaments turístics al poble de Sorpe (Alt Àneu), que serien la principal urbanització pallaresa de Baqueira Beret. Tal com avança Segre, el projecte immobiliari ha quedat "ajornat" perquè no està adaptat al planejament territorial parcial del Pirineu.

 
L'agost passat, l'entitat Ipcena es va mostrar contrària a aquesta construcció, presentant al·legacions al Pla Parcial Urbanístic pels "efectes perniciosos" que té pel territori un projecte que consideren "purament especulatiu". A més, denunciaven que el projecte "contribueix a tensar encara més la massificació turística" i "dificulta l'accés a l'habitatge de la gent jove".
 
Plantejat ara fa uns 20 anys -i amb nombroses modificacions a l'esquena- el projecte immobiliari suposaria ocupar un total de 59.322 metres quadrats enfront dels 17.000 que ocupa Sorpe, amb un creixement de més del 300%. De fet, al poble només hi viuen 43 persones, la majoria de les quals de manera temporal, mentre que en les últimes dos dècades el poble ha perdut 52 habitants.

El març de 2023, l'Ajuntament d'Alt Àneu ja va decidir suspendre durant un any la concessió de llicències d'obra d'aquesta futura urbanització. Aleshores estava previst construir-hi fins a 380 habitatges de segona residència, però la junta de compensació -formada per Baqueira Beret i els propietaris del sòl- va redactar un pla de millor urbana per reduir aquesta xifra.
 
L'objectiu, exposava l'anterior consistori, era que el projecte fos més sostenible i realista, i també que l'obra no comencés de manera immediata. Així mateix, l'ajuntament va mostrar el seu interès a construir-hi pisos de protecció oficial, ja que compta amb un 10% de l'aprofitament.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació