Dilluns, 28 d'octubre de 2024
infraestructures

Comencen les obres de rehabilitació del «pont dels Palillos» de Salàs

Els treballs compten amb un pressupost d'un milió d'euros i tindran una durada de sis mesos

Pallars Digital Salàs de Pallars | 28 d'octubre de 2024 a les 10:39
El pont dels Palillos de Salàs | TGE
El Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica ha iniciat aquests dies les obres de rehabilitació del pont dels Palillos de Salàs de Pallars, situat a la C-13z sobre el pantà de Sant Antoni. Els treballs compten amb un pressupost d'un milió d'euros i un termini d'execució de sis mesos. Aquesta actuació permetrà millorar l'estat de conservació de l'estructura, que forma part de la ruta cicloturística dels Llacs.

L'estructura, també coneguda com a pont de la Solana o de les Basses, es va construir l'any 1916 juntament amb la presa de Talarn, i va ser un dels primers ponts de formigó armat a l'estat espanyol. El seu nom prové de la seva geometria estructural, en què les piles són molt primes. Pel seu valor com a patrimoni històric, la restauració que Territori hi durà a terme mantindrà la geometria original.
 
El pont és de formigó armat, té una longitud total de 57,5 metres i una amplada de sis metres; es divideix en quatre trams, amb tres piles tipus pòrtic. Els treballs consistiran, principalment, en la rehabilitació dels paraments de formigó, el reforç de les fonamentacions i la formació d'una nova llosa.

També es durà a terme la implantació de noves barreres de seguretat i es millorarà el sistema de drenatge del pont. Amb més d'un segle d'antiguitat, el pont -per on passava l'antiga carretera comarcal- està força deteriorat i necessita una actuació urgent.
 

Imatge antiga del pont dels Palillos. Foto: Arxiu Nacional de Catalunya

  


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació