Tremp ha viscut aquest passat dissabte una nova edició, la 23a, de la
Fira del Codony, un esdeveniment que ja és referent a la comarca per promoure el codony, així com altres productes de proximitat i la tradició artesana. La fira ha comptat enguany amb més de
80 parades de productors i artesans locals, que han omplert el recinte firal d'una gran varietat de productes.
A banda de les parades, les activitats complementàries han estat tot un
èxit de participació. La jornada ha començat amb un
esmorzar popular, que ha reunit veïns i visitants en un ambient acollidor i festiu, mentre que al
concurs d'allioli de codony s'hi han presentat
18 receptes. Més tard, el taller d'elaboració d'allioli de codony i la
demostració de cuina en directe amb
Arnau Paris ha captivat l'atenció de molts visitants.
A la tarda, la diversió ha continuat amb un
espectacle de pallasses de la companyia
Sobre Rodes que ha fet les delícies de grans i petits, i una animada
cercavila a càrrec dels
Gegants de Tremp, acompanyats de la
Colla Xirigralles i la colla de castellers
Malfargats de Pallars, que ha recorregut els carrers de la vila, arrodonint així una jornada plena de vida i cultura popular.
L'alcaldessa de Tremp,
Sílvia Romero, ha fet un
balanç molt positiu d'aquesta 23a edició, tant pel que fa a l'afluència de
visitants com de
paradistes, que segons ha destacat, enguany n'hi ha hagut "més que mai". Segons l'alcaldessa, les activitats que més interès han generat han estat les
demostracions i els
tallers. Romero ha destacat també el paper de la
Fira d'Esports de Muntanya, que representa "una porta d'entrada molt important pel que fa al
públic més jove".
La Fira del Codony, d'aquesta manera, consolida un any més la seva importància com a punt de trobada per a la
promoció del producte local i la
cultura pallaresa. Una fira que es complementa amb la Fira d'Esports de Muntanya, que enguany ha arribat a la seva 3a edició.
Altres notícies que et poden interessar
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi