Diumenge, 24 de novembre de 2024
restauració

El restaurant All Negre de Montardit de Baix entra al moviment «Slow Food Catalunya»

Ponts ha acollit aquest dilluns la trobada anual d’aquest moviment de cuina de quilòmetre zero, que ja compta amb cinc establiments pallaresos, quatre dels quals al Sobirà

Pallars Digital Sort | 12 de novembre de 2024 a les 09:38
El col·lectiu agrupa aquells restaurants, productors i establiments que aposten pels productes de proximitat | Slow Food Catalunya
El restautant All Negre de Montardit de Baix ha entrat a formar part del moviment Slow Food Km0 Catalunya. Aquest dilluns, el col·lectiu ha celebrat la seva trobada anual a Ponts, reunint aquells que aposten per allò que és "bo, net i just". L'esdeveniment, a banda de donar la benvinguda als sis nous restaurants, ha servit per fer entrega dels distintius als 86 establiments d'arreu del territori.

Durant la trobada, on també s'ha presentat oficialment la 1a Guia Slow Food Catalunya 2025, ha estat apadrinada pel xef Mateu Casañas, del restaurant Disfrutar, i presentada per l'estilista gastronòmica Laura Ponts. Més de 150 professionals de la cuina han participat en un esdeveniment que per a molts és molt emotiu, ja que reconeix la feina ben feta dels que aposten per la sostenibilitat ecològica i el compromís amb el territori.
 

L'All Negre va obrir les portes el desembre de 2022. Foto: Slow Food Catalunya


L'All Negre, restaurant vegetarià que va obrir les portes el desembre de 2022, és el cinquè establiment del Pallars que entra dins del moviment Slow Food Catalunya. A partir d'ara acompanyarà al Cafè Pessets de Sort, Casa Masover de Buira, la Fonda Farré de Baro i l'Escola d'Hoteleria del Pallars, que va rebre el distintiu el passat mes d'abril, convertint-se en un dels dos únics centres educatius que formen part del col·lectiu.

El moviment ja compta amb un total de 86 establiments: dos escoles d'hostaleria (la de Tona i la de Sort), 25 menjadors escolars, i 59 restaurants (nou a Tarragona, 28 a Barcelona, set a Girona, 12 a Lleida, un al Rosselló, un a Castelló i un a les Illes Balears).
 
 

Productors i restaurants pallaresos a la trobada

Però aquesta jornada, a més de la gala d'entrega dels distintius, també ha tingut altres moments destacats. El dia ha començat amb el tradicional Mercat de la Terra, que ha reunit a mig centenar de productors i elaboradors que aposten per la sostenibilitat i el respecte pel territori. Productors com ara la Formatgeria de Tórrec, l'Ou de Rialb, Cerveses Lo vilot, Espirulina d'Organyà, olis Cuadrat Valley, Sidra La Solana o el Celler Batlliu de Sort, entre molts altres.

I mentre el mercat bullia de gent, més d'una vintena de cuiners i cuineres dels restaurants de l'Escola d'Hoteleria del Pallars, Casa Masover, Cafè Pessets, Ferreruela, L'Antic Forn, Lo Ponts, El Dien, Fonda Farré, i l'Escola de Cuina d'Osona, ja elaboraven conjuntament el menú del dinar de germanor. Un àpat que ha tingut, sense dubte, un plat estrella: Lo Ranxo de Ponts, un exquisit el brou trufat i carn d'olla de la caldera, símbol de la cuina i la gastronomia pontsicana.
 

La jornada també va comptar amb altres restauradors del Pallars membres del col·lectiu. Foto: Slow Food Catalunya

 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació