La
Guia Repsol ha distingit la bodega
Casa Montoliu de
Tremp amb un
Solete con Solera, un reconeixement que premia aquells establiments gastronòmics d'arreu de l'Estat que destaquen per la seva
essència autèntica. És el cas d'aquest establiment pallarès, fundat el
1903 com una
botiga de robes, i que s'ha reconvertit en una
vinoteca regentada per la trempolina
Laura Soriano.
El llistat de
Soletes Guia Repsol, que en la seva 10a edició afegeix
més de 300 nous locals, premia aquells
negocis clàssics que resisteixen el pas del temps i l'aposta per l'
autenticitat en les cuines i les barres més joves. A Casa Montoliu, situada al centre històric de la capital del Pallars Jussà, és possible degustar una gran varietat de
vins dels cellers de la zona, i també un ampli assortit de
tapes fetes amb
productes típics del Pallars.
Laura Soriano, propietària de l'establiment. Foto: Casa Montoliu
Els
Soletes amb Solera, a més, són un reconeixement a les cases de
menjars amb arrelament, a les
barres que podrien explicar milers d'històries, als forns tradicionals i a les famílies que
han transmès l'ofici durant generacions fins a convertir-se en una institució. Entre els més de 300 llocs amb el distintiu hi podem trobar
llocs llegendaris que conviuen amb negocis joves que miren cap enrere i posen al dia receptes que són història del país.
Casa Montoliu no és el primer negoci pallarès que obté aquest distintiu. També l'han rebut el
Restaurant del Llac de Cellers, el
Restaurant Buenos Aires, també de Tremp o el
Wagokoro Pirineu, a Gerri de la Sal. També figuren a la llista establiments com l'
Hotel Pessets i el
Cafè Pessets, la
Pastisseria La Lionesa o la
Borda del Batlliu, tots ells a
Sort.
Altres notícies que et poden interessar
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi