Dimecres, 27 de novembre de 2024
gastronomia

El restaurant Fogony de Sort rep l’estrella Michelin per 20è any consecutiu

El restaurant El Raier de la Pobla de Segur entra a la prestigiosa llista amb la distinció "Bib Gourmand"

Pallars Digital Sort | 27 de novembre de 2024 a les 07:58
El restaurant ja és un clàssic en aquesta llista, la més prestigiosa de la indústria de la gastronomia mundial | Fogony
El repartiment d’estrelles que ha fet aquest dimarts la Guia Michelin per al 2025 ha permès al restaurant Fogony de Sort renovar aquesta distinció per 20è any consecutiu, mantenint-se en el primer esglaó del podi de restaurants, no només pallaresos, sinó de l'Alt Pirineu. De fet, el Fogony és l’únic establiment de la vegueria que disposa d’aquest reconeixement.

El restaurant, situat l'avinguda Generalitat, ja és un clàssic en aquesta llista, la més prestigiosa de la indústria de la gastronomia mundial. Des del novembre del 2005, quan va rebre per primer cop la distinció, cada any ha mantingut el lloc en aquesta classificació.
 

Amb la xef Zaraida Cotonat al capdavant, manté la seva extensa carta, que es complementa amb el menú Slow Food Km 0, que inclou plats elaborats amb productes de proximitat procedents de petits productors.

 

El Raier, distingit amb el Bib Gourmand 2025

El Fogony de Sort no ha estat l'únic restaurant que ha estat reconegut en l'edició d'aquest any de la Guia Michelin. El restaurant El Raier de la Pobla de Segur ha rebut la distinció Bib Gourmand 2025, una de les més apreciades per clients i gastrònoms, ja que premia la millor relació qualitat/preu amb independència del tipus de cuina.

El restaurant poblatà és un dels 15 restaurants seleccionats enguany en aquesta categoria i que, per tant, entra per primer cop en aquesta prestigiosa llista. En una publicació a Instagram, l'establiment ha mostrat la seva sorpresa i el seu agraïment, tot reivindicant el Pallars com una terra de gastronomia.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by El Raier (@elraier)


Primera estrella en 9 nous restaurants de Catalunya

La constel·lació Michelin ha passat de puntetes per Catalunya en l'edició 2025, en què ha sumat una primera estrella a 9 nous restaurants i assoleix les 77 distincions totals. S'estrenen en la categoria el Citrus del Tancat a Alcanar; el Casa Nova de Sant Martí Sarroca; el Divinum de Girona; l'Esperit Roca a Sant Julià de Ramis; i el Voramar de Portbou.
 

Es mantenen com a triestrellats l'ABaC, la Cocina Hermanos Torres, el Disfrutar i el Lasarte, al costat del gironí i veterà Celler de Can Roca. En la gala, celebrada a Múrcia i amb constants referències als afectats per la DANA, s'ha anunciat que el Moments perd una de les dos estrelles.

D'altra banda, Catalunya també ha sumat nous restaurants amb una estrella verda -la que en certifica la sostenibilitat. Es tracta del Bistrot 1965, de Castelló d'Empúries; Espacio Amunt, a Ulldecona; la Boscana de Bellvís, i el Restaurant 1497 a Vallromanes.


Altres notícies que et poden interessar







 

Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!

A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-la, necessitem el suport de persones com tu.

Subscriu-t'hi

Participació