El
repartiment d’estrelles que ha fet aquest dimarts la
Guia Michelin per al 2025 ha permès al
restaurant Fogony de
Sort renovar aquesta distinció per
20è any consecutiu, mantenint-se en el primer esglaó del podi de restaurants, no només pallaresos, sinó de l'Alt Pirineu. De fet, el Fogony és
l’únic establiment de la vegueria que disposa d’aquest reconeixement.
El restaurant, situat l'
avinguda Generalitat, ja és
un clàssic en aquesta llista, la més prestigiosa de la indústria de la gastronomia mundial. Des del novembre del
2005, quan va rebre per primer cop la distinció, cada any ha mantingut el lloc en aquesta classificació.
Amb la xef
Zaraida Cotonat al capdavant, manté la seva extensa carta, que es complementa amb el menú
Slow Food Km 0, que inclou plats elaborats amb
productes de proximitat procedents de petits productors.
Primera estrella en 9 nous restaurants de Catalunya
La constel·lació Michelin ha passat de puntetes per Catalunya en l'edició 2025, en què ha sumat una
primera estrella a 9 nous restaurants i assoleix les
77 distincions totals. S'estrenen en la categoria el
Citrus del Tancat a Alcanar; el
Casa Nova de Sant Martí Sarroca; el
Divinum de Girona; l'
Esperit Roca a Sant Julià de Ramis; i el
Voramar de Portbou.
Es mantenen com a
triestrellats l'
ABaC, la
Cocina Hermanos Torres, el
Disfrutar i el
Lasarte, al costat del gironí i veterà
Celler de Can Roca. En la gala, celebrada a
Múrcia i amb constants referències als afectats per la DANA, s'ha anunciat que
el Moments perd una de les dos estrelles.
D'altra banda, Catalunya també ha sumat nous restaurants amb una
estrella verda -la que en certifica la sostenibilitat. Es tracta del
Bistrot 1965, de Castelló d'Empúries;
Espacio Amunt, a Ulldecona; la
Boscana de Bellvís, i el
Restaurant 1497 a Vallromanes.
El Raier, distingit amb el Bib Gourmand 2025
Fora de la lluita per les estrelles, el restaurant
El Raier de
la Pobla de Segur és un dels
15 nous establiments seleccionats per la Guia Michelin amb la distinció
Bib Gourmand, que premia la relació
qualitat-preu. Fins a l'actualitat, aquest guardó, creat l'any
1997, ja ha distingit fins a
213 restaurants de tota Espanya.
Altres notícies que et poden interessar
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-la, necessitem el suport de persones com tu.
Subscriu-t'hi