El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha atorgat el
Diploma de Mestre Artesà Alimentari a tres productores del
Pallars. Es tracta de
Clara Ferrando, de la formatgeria
Casa Mateu de
Surp;
Alba Segarra, carnissera, xarcutera i cansaladera de
Sort; i
Dolors Toló, de la xarcuteria
Ca d'Antema de
la Plana de Mont-ros.
El reconeixement l'han rebut aquest dimecres al
Palau de Pedralbes de Barcelona en una cerimònia presidida pel conseller
Òscar Ordeig. En total, el Departament ha guardonat
24 persones: nou flequers, quatre pastissers, vuit carnissers, cansaladers i xarcuters, dos xurrers i un formatger.
El Departament ha guardonat un total de 24 artesans. Foto: Departament d'Agricultura
El Diploma de Mestre Artesà Alimentari s’atorga a artesans i artesanes que exerceixen el seu ofici amb un
mestratge excepcional. El reconeixement s'entrega des de l'any
1987 i des d'aleshores s'han entregat
més de 1.000 diplomes.
Aquests distintius s'identifiquen amb
model productiu de km 0 o de proximitat i representen un valor afegit clau en el
desenvolupament i l'
arrelament rural. El Departament d'Agricultura treballa per posar en valor aquesta tasca imprescindible que fan els artesans i artesanes de Catalunya.
Altres notícies que et poden interessar
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi