La data prevista d’inici del programa és al mes de gener de 2025 | EA Pallars
L’Escola Agrària del Pallars engega el Certificat Professional (CP) deCarnisseria i elaboració de productes carnis amb la col·laboració amb Reintegra. Dos entitats arrelades al territori, que a partir d’ara, crearan sinergies per formar i ajudar a persones amb dificultats d’inserció en el mercat de treball a accedir al sector agroalimentari.
La modalitat amb la qual es fa aquest CP és dual, per garantir el relleu del sector de la carnisseria i xarcuteria al Pirineu i formar i qualificar els futurs professionals per cobrir llocs de treball. L’objectiu d’aquest certificat és que persones amb poca o sense qualificació i amb interès en la indústria alimentària puguin millorar la seva ocupabilitat.
La formació està 100% subvencionada i depèn del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). La data prevista d’inici és al mes de gener de 2025 i el programa, igual que el contracte, té una durada d’un any. Durant aquest temps, en el procés formatiu s’ofereix un acompanyament i assessorament permanent per part de Reintegra, tenint un tutor d’empresa responsable del seguiment de l'itinerari formatiu-laboral, la supervisió de la persona treballadora i l'avaluació de l'activitat laboral desenvolupada, així com una orientadora dintre del programa per fer el seguiment.
A més, els alumnes perceben la retribució des del primer mes, sent el 65% de l’establert pel conveni col·lectiu d’aplicació. En aquest sentit, els estudiants signen un contracte laboral de formació i aprenentatge des del primer dia que estan a l’escola i aquests mesos cotitzats generen prestació per atur. La distribució horària setmanal serà de dos dies a l’escola i tres a l’empresa, sumant un total de 40 hores. L’escola disposa de 10 places a empreses càrnies del Pallars Jussà per dur a terme aquests contractes de formació en alternança.
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.